Kérdések és Tanácsok
1562 hozzászólás
2013-03-20 15:36:48 #12667

Ha olyan képet látsz az oldalon, ami biztosan a te képed után lett feltöltve, akkor már biztos, hogy a te képeid elbírálásra kerültek. Általában néhány óránál többet nem kell várni, kivéve hétvégenként, akkor előfordulhat a félnapos csúszás.

Nagyon sokszor kaptunk már az "amatőr" szó félreértése miatt kirohanásokat, ezért megelőzésképpen szeretném tájékoztatásodra közölni, hogy a fotózásban ez a szó nem a kezdőt jelenti, hanem azt a fotóst, aki nem ebből él, és általában ezek a fotósok azok, akiknek a képeitől eláll a lélegzete az embernek, mert ők lélekből, szeretetből fotóznak, és ezáltal saját stílusukat, egyéniségüket, művészi vénájukat beleteszik a képekbe, míg nagy általánosságban az mondható el, hogy aki ebből él annak se ideje, se késztetése nincs ilyesmire, de kivételek természetesen mindig vannak.

A fotozok.hu évekig a saját szabályzatunk csak hellyel-közzel betartása mellett működött, aminek az lett a következménye, hogy az felhasználók

- nem kommentálnak,
- csak képfeltöltésre használják az oldalt.

A rengeteg színvonaltalan kép engedélyezése miatt felhígult az oldal, így az utóbbi időben, előzetes figyelmeztetések után, bevezettük, hogy a szabályzatot nagyon komolyan betartjuk, és már csakis olyan képeket engedélyezünk, amik valamilyen szempontból kiemelkedőek.

Azért is írtam le mindezt neked, mert ugyan nem hibásak, nem rosszak a képeid, csak sajnos egy hajszálnyit nélkülözik azt bizonyos pluszt.

A világért sem szeretnélek megbántani, és éppen azért is írok ilyen bő lére eresztve, mert nagyon kedves modorban kérdeztél, és szeretném, ha ez nem venné el az oldalunktól a kedved.

Ha szeretnéd, hogy lássák a képeid, akkor vannak erre módszerek, például kommentáld mások képeit, általában ilyenkor a másik fél megnézi a képeidet (amik látszanak a nevedre kattintva), vagy éppen vegyél részt a vitákban, fórumtémákban, ez mindig megtérül.

És nézegesd sokat a felhasználók által ajánlott képeket, hogy lásd a te stílusod hasonló képeit, és hogy azok mégis mitől olyan jók :)
88 hozzászólás
2013-03-20 14:52:07 #12665

Köszönöm, már olvastam!

Értem, hogy nem kerül ki minden azonnal, mert dolgozó emberek stb. Csak az volt a kérdés, hogy mennyi ideig reménykedhetek?!

Értsem úgy, hogy szinten alulinak értékelődött (mivel már frissebb képek is vannak kint)?

Ennyi volt a kérdés. Erre nem találtam válszt

1562 hozzászólás
2013-03-20 14:46:02 #12664

Kérlek olvasd el a szabályzatunkat:

http://fotozok.hu/index.php?lap=szabalyzat.html

Itt a legtöbb kérdésedre választ fogsz kapni.

88 hozzászólás
2013-03-20 14:24:46 #12663

Üdv!

Lehet, hogy nem a legjobb helyen kérdezek...nem rég regisztráltam. A kérdeésem az lenne, hogy ha bármilyen okból nem kerülne ki az általam feltöltött kép a kezdő oldalra (hogy valaki megkritizálhassa), arról kapok-é értesítést (nem indoklást)??? Vagy várjak még 1-2 hetet ? :-)

A válasz előre is köszönöm!

215 hozzászólás
2013-03-19 22:17:26 #12650

Jelenlegi 18-55-ös obim mellé mindenképp kéne egy teleobi , szerintem :)  De köszi a te véleményed is !

685 hozzászólás
2013-03-19 21:25:16 #12649

Skateguy ! Nekem van egy 70-300 as macro-s Tamronom, de sajna bocsi a kifejezésért egy kalap szar :-( a fókuszon egy hangyányit kívül eső tárgyak szélei a szívárvány minden színében játszanak, isszonyuan lassú, a fokuszpontokat mire megtalálja már a föld is arrébb fordult, a fix 135mm es Sonnar Zeis lencsémmel hamarébb állítok élesre mint az autófókuszos öregecske Tamronnal, pedig van köztük 20 év különbség ! Úgyhogy jól gondold meg mit veszel, illetve, hogy egyátalán vam e rá szükséged !

1595 hozzászólás
2013-03-19 19:21:03 #12648

OFF: Gbr1982 (gondolom Gábor :D ) semmi rossz szándék nincs a kérdésben, ne értsd félre, de nem szerbiai vagy véletlenül? :D

215 hozzászólás
2013-03-19 13:54:22 #12647

Köszönöm a véleményed !

31 hozzászólás
2013-03-19 11:22:27 #12646

ok köszönöm! még gondolkodom a dolgon, de 200 felett nem biztos hogy bírok adni objektívért :)

Lehet megmaradok a fix 50 nél kompromisszumokkal. Bár annyira nem akarok belemenni a tájfotózásba, inkább csak városok utcák, tárgyak, csak gondoltam tágítom az érdeklődésem. Köszi a véleményeket! :)

1562 hozzászólás
2013-03-19 11:06:45 #12645

Az IS-nek csak akkor van értelme, ha kézből fotózol, kevés fényben, vagy épp kicsit mozgó témát, de tájképeknél alap az állvány, olyankor meg az IS nem hogy nem kell, de még árt is, szóval tájképezésre azért kipróbálhatod, hogy egyáltalán érdekel-e a műfaj, mielőtt vennél egy drága, jó minőségű nagylátót. A tájképezéshez nagyon kellenek a szűrők (polár, ND minimum), és a jó állvány is.

Teljesen megértem a hozzáállásod, én sem tudnék már kit lencsékkel fotózni, mert ég és föld :)

Egyébként: Canon EF 17-40 F4 L USM
http://www.argep.hu/trend/CANO/Canon-EF-17-40-f-4-0-L-USM.html

Zoom nagylátószögben itt kezdődik az a kategória, amire már azt fogod mondani, hogy kezdi megközelíteni a fix lencse képminőségét.

FRISS HOZZÁSZÓLÁSOK
Halló
K:S 4 éve, 8 hónapja, 2 napja és 20 órája
válasz 2
nemeric-admin 4 éve, 9 hónapja, 13 napja és 3 órája
TOP 5 LEGNÉPSZERŰBB ESZKÖZ
Gép neve

90%
Gép neve

90%
Teljes lista