Nekem triopom 980 van míg apukám sb900a így használom mindkettőt sőrőn .Én szeretem a kis triopomat bár az újratöltési ideje tényleg lassú ha nagyon erőset villant.Szerintem hobby szintre tökéletes.Én még olcsobban is hozzájutottam mint a bolti áron mert vannak akik felvásárolnak nagy mennyiséget és interneten árusítják ha kell tudok adni telefonszámot.
Sziasztok,
segítséget kérnék vaku vásárláshoz. Nézegetem a vakukat/teszteket és nem jutok dülőre. Szerintetek egy Yongnuo YN-468 II, vagy egy Triopo TR-980N mennyivel rosszabb, mint a gyári SB900? Értem, hogy nem egy szint, meg rosszabb anyagminőség, hiszen negyed annyiba is kerül, de azért mégis. Olvastam olyat is, hogy az újratöltés vmelyik utángyártott esetén 7mp is lehet, ami fotozgatás közben azért elég sok. Szerintetek érdemesebb venni inkább egy használt gyári SB900-t 2x annyiért, mint egy új utángyártottat? Vagy annyival nem jobban kihasználható amatör szinten?
Előre is köszi a válaszokat! :)
üdv. Egy kis tanácsra szorulnék.Van egy minolta halszem objektívünk és ahhoz kéne egy átalakító ,hogy nikonra rálesehessen tenni.Keresgélek neten nem túl sok sikerrel.Milyen oldalon lehet ilyen ?
köszi előre is.
PS, igazából csak a fantáziád szab határt :)
Üdv mindenkinek !
Az lenne a kérdésem , h hogyan tudnék egyedi vízjelet készíteni ? Várom a tippeket , köszi előre is :)
Meggyőztél!
Köszönöm a gyors választ + a jobb gép kézbevételét és használatát illető pozitív hatások részletekig menő leírását! :-D
Szia ! Ez az oldal pont a magunkfajta kezdöknek is van kitalálva :-D
És igen ha szeretsz fotózni , és akarsz is ,és a pénztárcád is engedi szerezz be egy tükörreflexes fényképezőgéped és fényképezd rommá magad vele, a lehetőségek tárháza sokkal szélesebb palettán mozog, pl hogy mást ne említsek a tájképekhez elengedhetetlen szűrőket tudsz rá pakolgatni, külöbnöző objektíveket, és szabadabb expozíciós beállításokat találsz rajtuk. Ha szert teszel egy akár belépő szintű komolyabb tükrös gépre , már mikor bekapcsolod, és a kezedbe veszed hevesebben fog verni a szived és mikor exponálsz akkor elélvezel. Belemerülsz egy egy témába és hidd el nagyon fog tetszeni a dolog.
Üdv!
Tudom, hogy ez az oldal nem a magamfajta kezdők részére van fenntartva, de ha már ide tévedtem, szeretném tanácsotokat kérni!
Jelenleg 8 éves Olympus C760UZ gépemmel kísérletezgetek több-kevesebb sikerrel. A kérdésem az, hogy kísérletezgessek csak nyugodtan tovább ezzel, vagy esetleg idővel beszerezhetnék egy komolyabb, tükörreflexes gépet? Elsősorban a természetfotózás érdekelne.
Előre köszönöm, ha valaki véleményét megosztja!
Az újabb yongnuo vakukkal nincs semmi probléma, elég pöpec cuccok.
Szinte biztos vagyok benne, hogy bőven elégedett leszel vele.
SB900 kulcsszám: 34
Yongnuo YN-468 kulcsszám: 33
SB900 újratöltési idő teljes kisülés után: 2,2 mp
Yongnuo újratöltési idő teljes kisülés után: 4 mp
Szerintem csak annak érdemes megfizetni egy Nikon vakut, akinek valóban szüksége van arra, hogy állandóan full fényerőn, 2 másodpercenként villantson. Ugye, hogy kicsit irreális? :)