Nincsen ismerősöd esetleg, akinek van nagyobb látószögű lencséje egy próba erejéig? A profilodban elvileg van egy 18-55 is feltűntetve, vagy az már nincs meg?
Ha komolyabban érdekel a tájképezés, szerintem kell a nagylátó egyébként, mert amellett, hogy ugye több is fér a látószögbe, a perspektivikus torzítás miatt nagyon érdekesen lehet szemléltetni a méreteket, egy jó előtérrel pl., ha sziklák vagy part van a kép alján, mint például ez a kép Madeira szigetének egy részéről:
http://ww.wallpapers-catalog.com/madeira-coast-wallpaper.1920x1080.jpg
Meg vagyok elégedve velük... csak nem tudom mennyire kell a nagylátószög, még nem nagyon próbáltam tájképezni...
Köszi!
Gbr1982: városrészletekhez a jelenlegi lencséid tökéletesek. Tájképekhez nem árt egy nagyobb látószög, de én pl. az 50mm-rel szoktam tájképezni is, mert általában bőven belefér minden, amit szeretnék.
Így aztán, inkább az a kérdés, hogy mi a bajod a jelenlegi cuccokkal? Van olyan, amit nem tudsz velük megoldani?
Skateguy: a Tamron sajnos elég gyengén teljesít minden téren, lassú, hangos, nincs szép rajza. Itt sajnos igaz, hogy ami olcsó (ez nem is olyan olcsó mondjuk), az általában nem is igazán jó (kivétel persze a régi M42-es lencsék, csak ugye ott nincs autofokusz), így inkább az 55-200-at ajánlanám. Nekem volt olyan, és bár szerintem az sem túl jó, az árához képest (60 ezer), mindenképp jobb, mint a Tamron. Nem tudom ismered-e Ken Rockwell-t, ő egy híres, eléggé Nikon orientált fotós, aki rengeteg tesztet ír, én pl. nála mindig utána nézek a dolgoknak.
Itt a tesztje a Tamron lencséről, aminek a végén ő is inkább az 55-200-at javasolja:
Nico: a canon 50/1.8 legendásan sokat téveszt fókuszt, de csak 1.8-on, elvileg 2.2-2.8 környékén már jelentősen jobb a teljesítménye. Itt van egy elég átfogó leírás arról, hogy mi a megoldása a problémának:
http://pixinfo.com/hu/blog/2013/01/17/canon-50mm-f18-ii-hiba-olvasoi-level/
Sziasztok!
Városrészletek/tájképfotózáshoz kellene nekem valami objektív, tudtok valamit ajánlani, szerintetek milyen obival lehetne ezt megoldani?
Ami van most nekem: fix 50-es és egy 70-210/f4.
Köszi!
Üdv mindenkinek ,
azért írok mert szeretnék venni egy telét (olcsón) és várnám tőletek a javaslatokat , hogy milyet érdemes venni . Felmerült bennem egy 18-200mm-es Tamron objektív ami elég olcsó nagyátfogású obikhoz képest , a kérdés , hogy érdemes-e ilyet venni . A másik a Nikon 55-200mm Vr , persze más javaslatokat is szívesen fogadok . Előre is köszi mindenki :)
Sziasztok!
Kérdésem lenne egy canon eos 350d és egy canon fix 50mm 1.8-as obi páros kapcsán. Pár hete van meg az obi és azt vettem észre,hogy auto fókusz módban gyakran csipogással jelzi,hogy megvan a fókuszpont de a kép életlen lesz.A keresőben ha talál is valamit,vagyis látszik,hogy valanelyik fókuszpont felvillan akkor annak a fénye alig észrevehető viszont ha a kit obit haználom akkor mindig talál valamit és sokkal erösebb a felvillanó jelző fény a keresőben.Találkozott valaki hasonlóval? Egyszer volt egy error 99 is de az akku és memokártya ki és bevétele után megjavult. Mielött visszavinném gondoltam megkérdezlek titeket. A segítséget előre is köszönöm! Dani
Nincs mit , nagyon szívesen
a 18-55 még megvan de az nem IS hanem sima. nem is használom, mert a fix 50 -el azért szebb képeket lehet lőni...