RaiDEE: Ha van egy kicsivel több pénzed akkor inkább egy 60D-t vegyél kb 20-25ft-tal drágább,
17-85 is usm -et pedig semmi féle képpen nem ajánlom mert egy fél év után a tömítése eléggé megadja magát és szívja be a port és nem lehet kitakarítani , helyette vedd inkább a tamron 17-50/ F2.8 AF SP XR DI-II LD ASP-t sokkal szebba képe tartósabb és 5 év garancia van rá a canon 1 évével szemben és 8000ft-tal drágább.
A többieknek pedig: a canon gépekben nincs fókuszmotor ott az optikákba szerelik.
Üdv mindenkinek! Tervezem egy belépőszintű tükörrefis gép vételét, egy canon eos 650d-t néztem ki. Mi a véleményetek erről a gépről? Mi a véleményetek arról ha csak vázat veszek kitobi nélkül, és egy Canon EF-S 17-85mm f/4-5.6 IS USM (OEM) obit veszek hozzá? Megbízható, jobb obi ez mint a kit-ek? Előre is köszi a válaszokat!:)
Amúgy én is tőle vettem a gépem ami az ő használt gépe volt.Szántó György fotósnak (hátha ismered) szokott hozni be felszerelést meg még másoknak.Elvileg ha kinézed mit szeretnél megnézi ott mennyibe kerül és valami kis plusszért behozza néha még így is nagyon jól lehet járni :)
Pont tegnap próbálgattam mert nem nagyon videozok vele ezért nem használom az LCD kijelzőt.(Ugye arra gondolsz amikor LCD re kirakom ?)Igazából nem túl gyors úgy de nincs összehasonlítás alapom.Amiért tudom javasolni az a pixel száma.Amúgy nagyon szeretem.
Am ha minden igaz tudok egy vadonat új D5100-at 18-55-et 110 körül.Amerikai darab egy magyar légiutas kisérő barátom szokott behozni gépeket mivel ott sokkal olcsobb.Esetleg ha gondolod írj és megadok telefonszámot : )
Köszi Benett. Tőled is kérdeznék mert gondolkodtam a D5100-ban is - csak a fókuszmotor miatt húzok a 600D felé - livewievban mennyire gyors az autófókusz? A tükörfelcsapás hiánya zavaró?
Holnap megyek a "mesteremhez" ő canon-os majd megkérdem hátha tudja :)
Hát akkor nem tudom...nekem laikusként az jött le,hogy nincs benne :/ de hátha erre téved egy Canon tulajdonos és majd segít!
Köszi Wiktor mostmár totál nem vágom, a snapsort.com-os összehasonlításban érvként hozza a 600D mellett a beépített fókuszmotort :)
Próbálok okosodni és egy külföldi fórumon ezt találtam :
"The autofocus motor is integrated into the lenses on Canon EOS System; you can use almost every EF/EF-S lenses with autofocus; only tilt-shift lenses and MPe-65, as far I know, are manual focus lenses. Third-party lenses for EOS System are a bit differents because they are tipically reverse-engineered."
Ezek szerint az EOS gépekben nincs motor,hanem a lencsében van...ellentétben a nikon felsőbb gépeivel :)
Valszeg így maradok a Nikon d5100 mellett. Köszi az infókat, Benett-nek meg az ajánlatot, de már konkrétan kinéztem egyet.