Üdv!
Pixelhiba javítható (nem tükörreflexes) gépen?
OK köszi!
Ja... így már értem. Hogyne lenne már érteme, a napellenző az csak a becsillanástól véd, a szűrő egész mást csinál.
A becsillanás alatt most a lens-flare-t értem, azt a fajta becsillanást, amit a nap okoz.
A polár szűrő (CPL) pedig a tükröződéseket szünteti meg olyan felületeken, ahol ez előfordul. (üveg, fémek, víz..)
őőő :D lehet rosszul nevezem, de a fényellenzőre gondoltam. ha nem így hívják azt, akkor engem átvertek. A múltkor csesztek le, hogy az nem fényellenző, hanem kompender :D
Mi az a kompender? :D
Szerintetek kell a kompender mellé cpl szűrő? vagy felesleges mind2?
Ez remek dolog :) köszönöm szépen!
A cirkuláltság arra van, hogy ha pl. tükröződő felületet fotózol, és te nem feltétlenül szeretnéd eltüntetni a tükröződést, akkor addig csavarod, amíg vissza nem jönnek a refelekciók.
A másik hatása pedig a színek mélyítése, főleg a kék égboltot tudsz vele királyul kontrollálni, hogy mennyire is legyen az kék, ill. mély.
Megjött a hoya CPL szűrőm. Én nem is tudtam, hogy lehet állítani... Bocs a hülye kezdő kérdésért, de még nem használtam ilyet. Ezzel mit állítok? Látom a változást, de pontosan elvben mit állítok? Olyan mintha "fényerőt" változtatnék.
Pixelhiba alatt most arra gondolsz, hogy az elkészült képen (és nem az LCD kijelzőn) van pixelhiba?
Vagy az LCD-re? Ha az utóbbi, akkor azt javítani csak garanciálisan lehet ingyen (cseréltetni(, egyébként lehet, hogy rá se hederítenek.
H