nem ismerem a d7000-t, nem volt nikonom, dolgoztam nikonnal, egy d90, d80, de azok mar zajosak voltak iso 800-l elegge nagyon:)
CSAK A CANON, CANON POWAAAAAA... (halkan jegyzem meg hogy Nyest D7000 azé brutál ilyen téren)
hat, igen, ez azert van mert egy bridge gep ennyit bir, egy tukros( canon) meg 800nal sem zajos:)
Nyomika én azt gondolom, hogy nem tudok optimális beállításokat használni benti fotózáshoz. Kint minden fasza, minden jó.
Bent max 400-as iso-ra teszem, de már azis zajos néha (nyilván mindig, csak van amin nem látszik). A rekeszt a legnyitottabb értékre teszem, hogy a záridőt növelhessem. Az eredmény általában nem tetszik bent, ezért sokszor vakuzok (ha tárgyat fotózok természetesen nem).
A fényerőm 3,4-től indul.....
Próbálgasd, egy témán próbálj ki más belálltásokat, hogy milyen körülméynek közt tudod kitartani még a géped... szerintem abbol tanulsz a legtöbbet... ^.^
ja, foleg ha kedvezotlenek a fenyviszonyok, foleg ha nem statikus dolgot fotozol es meg sorolhatnam. egy kep elesseget ez alapjan nem tudod meghatarozni mert rengeteg tenyezotol fugg, optimalis rekeszertek, optimalis zarido, optimalis iso, ennek a harom erteknek az optimalis erteke adja meg h a fotod milyen lesz.
Tom ezt még nem hallottam, ez igen hasznos infó. Erre most már mindenképp figyelek.
Az alábbi bejegyzésem olyan objektívekre vonatkozik amelyekben nincs stabilizátor.
VR-es obik ennél sokkal többet tudnak.
Mvanda:
Az általános szabály az, hogy az optika gyújtótávolságával megegyező záridőt kell használnod kézből fotózásnál vagy rövidebbet. Ha pl. 50mm-es optikával fotózol vagy egy zoom optika 50mm-es állását használod, 1/50 záridőt vagy rövidebbet kell használnod. Egy 200mm-es optikánál 1/200-ad alatt ne is próbálkozz. Független ISO vagy rekesztől ha erre oda tudsz figyelni már szinte az összes képed használható lesz.
A tesztek szerint a belépő kategóriás tükrös canonok szépen dolgoznak magas iso-val. (Én ennyit tudok hoozáteni az eddigi böngész tapasztalataim alapján.) Nekem ez a második nikonom, van a családban canon is, szokatlan kezelni. De ha megdobnának egy canonnal, biz'Isten megszoknám én azt is.
Nyomika mit ábrázol a nick képed? (Igen, ilyen béna vagyok...)
A gépemben exopozíció sorozat off-ban, mi blokkolhatja, hogy átálítsam? Átugorja azt a menüpontot.