Köszönöm Nyomika! Nagyon is tudtál segíteni. Magam is ezt tapasztaltam, hogy 1/100-on már képes vagyok rá. A levegőt visszatartom ilyenkor, :DDD bár nem tudtam, hogy ez szabály. :) Bridge gépem van, a stabilizátor giga jó benne.
Sőt ha már itt tartunk, ezt is el kell mondanom, hogy ha hosszabb záron álvánnyal fotózok, akkor csak önkioldóval indítok, mert mozog a gép tartó része, hibába húzok meg minden csavart. Nyomom a gombot és bemozdul nagyon.
Rákerestem a shutter szóra, csudaszép képeket dobott ki a gugli :D, nem hallottam még ezt a kifejezést.
Mvanda, ha nem elegge stabilan fotozol, es nem tartassz be alapveto fotozasi szabalyokat, akkor 1/100 alatt ne is probalkozz stabilizalt optika nelkul. alapveto szabalyokon ertem azt h ha lehetoseged van megtamaszkodsz, falnak dolsz, fanak tamaszkodsz, a shutter megnyomasanal vissza tartod a levegot mert kilelegzeskor/belelegzeskor a mellkasoddal egyutt az egesz tested mozog a karoddal egyutt. szerintem ugy 1/50-1/60 ki tudsz tartani. de itt mar fugg a zarido/apertura/iso kombinaciojatol, ja, meg mozgo vagy allo temat fotozol:), remelem tudtam segiteni:)
deadness meg azt mondana, nikon-nikon-nikon:D:D
Gtom egyik félmondatával kapcs szeretnék egy nem túl tárgyilagos kérdést feltenni. Milyen záridőtől lehet éles képet kézben fotózással elérni?
nem értem Nyomika miről beszélsz, megoszlanak a vélemények??? (CSAK A CANON!!!!!!!!! CANON CANON CANON CANON CANON) :D :D :D :D ^.^
Helloka all! Lenne egy fontos kérdésem! Győrben v. a közelben van valaki esetleg tud fotóstúdiót amit kiadnak? Köszi előre is!:)
Zoee
100%-ban egyet értek Nyomika véleményével.
Köszönöm a segítséget
ebben az arban mar veszel tukros gepet, keves expoval. velemenyem szerint jobban megeri, de te tudod, attol fugg mire akarod hasznalni, nem ismerem ezt a modellt, de volt tapasztalatom mas tipusu bridge gepekhez es tapasztalatom szerint zajos kepeket keszitenek, sok esetben szembetuno a CA is, nincs vaku papucs ahogy latom, a kesobbiekben hianyolni fogod.szurot sem lehet rarakni, amit majd a kesobbiekben szinten hianyolni fogod, nincs RAW formatum, a kesobbiekben hianyoni fogod, 2 fenymeresi tipust ismer, az keves, nincs manual fokusz, a kesobbiekben hianyolni fogod, csak par szot irtam a geprol, mert csak kutyafuttaban neztem at, de szerintem inkabb tegyel meg ehez az osszeghez 10000 es veszel egy jo ki tukroset, es h milyet azt inkabb nem mondom meg mert a velemenyek megoszlanak:), remelem tudtam segiteni:)
ja, az a gyenge alvanynak tudhato be h mozog a gep az alvanyon, de minden esetben ha hoosszu zaridot es szuk aperturat, valamint alacsony iso-t hasznalsz ajanlott az alvany, es persze az idozito vagy tavkioldo. csak megemlitem, ha gyertyat fotozol, a mellett h mind ezeket betartod erdemes arra is odafigyelni h ne legyen legmozgas a helyisegben mert bemozdul a gyertya langja es egy paca lesz belolle:)