Nézegettem az adaptereket,de elég húzós az ára és csak használtat találtam...Mennyire érdemes a lencsés változatra hajtani?Elég lenne a sima ?Vagy akár tájképhez is jobb lenne a Helios mint a kit obi? Lencse nélkül csak portréra meg tárgyra tunám használni?
Köszi a helpet :)
Az az egyszeri fotózás viszont nagyon jól sikerült!
Igen, nekem is van egy olyan :) Igazából csak egyszer fotóztam vele, mert én szeretem az autofókuszt, a helios-szal is csak akkor fotózok, ha makró közgyűrűzök :)
No akkor csak remélni tudom ,hogy nem nyúlok mellé:)
Amúgy 2 obim van M42 egy Helios 44-2 és egy Industar 50-2 olvastam,hogy az utóbbi nem túl gyakori?Látom neked sikerült vele gyönyörű képeket csinálni.
Az sajnos :( Az enyémen sincs semmiféle márkajelzés, szóval ez teljesen zsákbamacska.
Deadness, árkategóriában a lencsések közül vajon melyik az amivel nem nyúlhatok mellé?Vagy full zsákbamacska?
Köszönöm az infókat srácok :)
A Nikon esetében azért jó, ha van lencse az adapteren, mert végtelen élességet csak így lehet használni. Ez csak a Nikonnál van így. Sok lencsés adapter van viszont, aminek elég gyenge minőségű a lencséje, és emiatt ellágyítja a képet, legalábbis tág rekeszeken igen, legalábbis sokan panaszkodnak erre. Nekem lencsés van és semmi bajom vele, minden makróm így készült.
Ha nem találsz lencséset, a lencse nélküli sem nagy baj, hacsak nem nagyon fontos, hogy legyen végtelen élességed.
Bocs , hogy belepentyegek, bár nem engem kérdeztél, egy két infó :
Nekem ugyan canonom van de a lényeg alighanem ugyanaz, nekem lencse nélküli adapterem van, mert a lencsék a lencsés adapterekben elég gyengusz minőségűek (igaz az előnye, hogy ezeken beugraszthatóvá válik adott esetben a blende.) A Sós fotónál általában van mindenféle:
http://www.soosfoto.hu/webshop/kategoria=adapter-gyuruk-165
A Dohány utcai Zsinagóga mellett van gyakorlatilag
Segítséget kérnék :) canon eos 550d-hez szeretnék tele előtétlencsét...milyet,hol érdemes venni?Egyáltalán nem értek hozzá...előre is köszi nektek!!!