Nálljuink Annyú MOS
a CMOS elméletileg kevesebb zajt szül magasabb ISO-n...
Sziasztok! Akérdésem az lenne hogy melyik az előnyösebb fényérzékelő ,a CCD vagy CMOS?-és van -e valami szemmel észrevehető különbség a kettő között?
Persze Kovattila, ezt nem is vitatom mert össze sem lehet hasonlítani a két technikát egymással, de azért tud egyet s mást a bridge/kompakt gép is, de belátható hogy ők csak nagyon az alapok elsajátításához jók, főleg ha manuális mód is szerepel rajta, viszont másra nem biztos hogy jók. Nekem is a napokban fog érkezni a Nikon D3100 kit obival egyelőre, biztos ég és föld lesz a különbség így is. Igazad van egyébként, de nem szabad egy lapra venni a birdge gépeket a dslr gépekkel mert tényleg ég és föld. :)
Pontosítok nállam van mélység életlenség! :)
Részemről az S4200 nagyon jól muzsikál, igaz én csak manuál módban használom, talán az autómata még nem is volt használva rajta :) Enonlui, van egy pár konkurens oldal ahol vannak különböző leírások a fotózás alapjairól, a manuális beállításkoról, mélységélesség és stb... google keresőbe beírod hogy fotózás alapjai és fogsz találni pár érdekes cikket ami fog segíteni az előrébb lépésben. Nem mindig a tükrös drága gép a jó (ez cáfolható, most nem is erről van szó), mint ahogy itt az adminunk deadness is mondta, jó fotót szappantartóval is lehet csinálni, csak meg kell látni azokat. :) Sok sikert a továbbiakban! :)
nem modod hogy le kellene cserélnem egy tükörreflexesre, de akkor milyen re? mindegyik olyan drága....?
Nekem sokáig volt Fujim és az ujjabb sorozatoknál sokat szenvedtem a bocsánat a kifejezésért "az ilyen élettelen képek" miatt, csak full manuális és a programautómatika módban tudtam jó képeket csinálni a többi zömmel olyan lett mint ezek a képek, ezért aztán meg is váltam tőle, a régebbi s5000 em viszont tök jól muzsikált
Sziasztok. Egy kérdést szeretnék feltenni, hátha tudjátok a választ rá.
Egy nagyon jó ismerősömnek van egy Canon PowerShot SX40 HS gépe, viszont a Makró funkció nem nagyon működik rajta. Fókuszáláskor a témát homályosítja el és a hátteret élesíti és nem nagyon tudunk rájönni hogy valamelyik beálíltás nem stimmel vagy esetleg a gép a hibás.
Közönöm előre is a segítséget Nektek.