Kérdések és Tanácsok
181 hozzászólás
2012-10-17 19:35:46 #11695

Kevés ez a fórum ahhoz hogy itt megtanulj vagy elmodjam azt úgy hogy megértsd...Olvasgass utána a neten! Szakirodalmakat szerezz és ásd bele magad! A tapasztalatot nem lehet betűkbe leírni! :) Hajrá!!!

6 hozzászólás
2012-10-17 19:28:20 #11694

igyekszem. amit írtál a képről ahol a feleségem a parkban áll. anál aképnél megnézted az xxl mértett mert nem értem hogy miért mondta hogy nem rossz az a kép csak az exponálás sikeredett máshova. én amikor megnézem az xxl érett akkor aztlátom hogy élettelen és mosodott, nem olyan mint amiket nézeget amiket csinálnak itt az oldalon. mit kellen-e máshogy sinálnom? azt a zár időt hogy tudom állítani, vagy az magától történik? azt az F3,5 izét tudom állítani egy pár modban de nem nagyon értem még. se ami mellete van amit 1-től 1000.ig állíthatók. ezek mik? mikor érdemes használnom?

181 hozzászólás
2012-10-17 19:09:36 #11693

A kis Szappantartok az automatizálásra vannak kitalálva... ezért könnyű velük képet készíteni... viszont van olyan megismételhetetlen pillanat amit még azzal is szépen meg lehet örökíteni! :) A Fujinak ezzel a formájával az a bajom hogy sokat kell bibelődni.... gombokat nyomogatni hogy végre valamit átálíthass... plussz a zoom is azt hiszem az expo gomb mellett van.... Ja és digitális Zoomot ne használj szerintem mert az olyan mintha a számítógépen belenagyítanál egy képbe! Romlik a minőség nagyon! Csak optikai zoom! Vannak oldalak ahol írnak az alapokrol... sok sikert és kitartást a tanuláshoz. A lényeg hogy ne add fel ha már be vagy zsongva a fotózásért! :)

6 hozzászólás
2012-10-17 19:03:10 #11692

hát köszi szépen. már nagyon el vagyok keseredve hogy nem fogok tudni tiszta éles képet csinálni.

már majdnem azon voltam hogy inkább eladóm aztán ennyi. nem értem hogy ennyi különbség van egy DLSR és egy kompakt között, vagy én vagyok ennyire amatőr. azt hittem hogy ez egy kicsit komolyabb gép hogy legalább tiszta éles képeket készithetek és majd mégjobban be zsongok a fotózásra, de akkor ő úgy néz ki hogy nagyon sokat kell tanulnom..... 

181 hozzászólás
2012-10-17 18:56:09 #11691

Na hát szerintem nincs ennek semmi baja... Nem akarok okoskodni de egy gyors talpaló... az ISO érték jelenti a szenzor érzékenységét ami a gép, a váz belsejében van. A lelke! :) Minnél nagyobb az érték annál érzékenyebb a fényre és így rosszab fényviszonyok között is össze tudja gyűjteni..bár ez objektívtől is függ. Beltérben, lakásban ha csak nincs csucsszuper meg izzónk vagy több fény forrás akkor általában ISO-t megemeljük hogy a záridő elég kicsi legyen ahhoz hogy kézből ki tudjuk tartani. Ha P módba rakod a géped és játszol az ISOval a maximumig látni fogod hogy elmosódik e avagy sem... A záridő azt jelenti mennyi ideig van nyitva a zár...vagyis mennyi ideig megy be a fény a szenzorra... A másodperc 100ad részénél tehát 1/100 már nem szabad hogy elmosódjon ha csak nem hadonászunk a géppel vagy tényleg nagyon labilis a kezünk! :) A képeknél amit felraktál... a kültérinél ha jól látom hátra fókuszált a növényekre vagyis nem a témára hanem elcsúszott.... hátul éles... a hölgy pedig életlen lett a képen! A Portrénál meg szerintem nem volt elég fényed és a záridő túl hosszú volt hogy ki tudd tartani vagy ott is mögé ment  fókusz! Dolgoztam már ilyen géppel is sajnos ezekhez türelem kell.... mert lassúak kicsit... főleg a fókusz része... Ez mind az én véleményem remélem nem írtam hülyeségeket! Ismerkedj a géppel és légy türelmes...a fókuszra meg figyelj mert rakoncátlan ezeknél a gépeknél! Üdv

6 hozzászólás
2012-10-17 18:18:13 #11690

fent van. nagyon örülnék ha valahogy előrébb jutnék, mert annyira elkeseredtem hogy azon gondolkodtam hogy inkább eladom a gépet és elélesz egy 8000ft-os azt jó-van!

pl. ilyenkor este lakásban normális képeket hogyan tudnék csinálni a gépemmel?

örülnék a sok tanácsnak.

thank's.

--enonlui--

6 hozzászólás
2012-10-17 17:54:32 #11689

fel aknám csak nem tudom hogy hogyan kell. nem akarom ki rakni, nem lehet valahova a saját profilomhoz hogy ne legyen anyira publikus?

1562 hozzászólás
2012-10-17 15:32:17 #11688

Szia!

Mutasd meg légyszi egy példával, hogy mégis mi történik.. mert lehet, hogy valami baja van a gépnek. Annyira nem nehéz félig lenyomni az expógombot és megvárni, míg befókuszál, majd teljesen lenyomni. Ha ezzel a módszerrel rosszak a képek, akkor vagy a géppel van valami, vagy nagyon remeg a kezed. :)

6 hozzászólás
2012-10-17 14:08:47 #11687

Hali!

A napokban vettem egy FujiFilm Finepix S2100HD-t.

viszont minden kép iszonyatosan homály, mosott, stb..

kezdő vagyok a fotózásban, nagyon. de szeretnék tiszta, éles képeket csinálni a lakásbanban és szabad tereken. olvasgattam a fotózásról hogy mit és hogyan, de egyenlőre nagyon sok minden kínai. örülnék ha segitenétek nekem. első sorban akin probálganák az a feleségem, tehát portré-t szeretnék. aztán majd tanulgatnám a többit. szoval akár hogy állítgatom mindig élettelen. valahogy nem jön össze hogy éles és tiszta legyen. probáltam az iso-t a legalacsonyabban (100-as) , de ez se az igazi. mit kell csinálnom hogy jó legyen? köszi a segitséget. lehet hogy a napokban a nyakatokra járok ugyhogy előre is bocsi és köszi. --enonlui-- 

75 hozzászólás
2012-10-16 22:57:01 #11686

Köszönöm szépen a válaszod Hetfield. :)

FRISS HOZZÁSZÓLÁSOK
Halló
K:S 4 éve, 8 hónapja, 3 napja és 5 órája
válasz 2
nemeric-admin 4 éve, 9 hónapja, 13 napja és 11 órája
TOP 5 LEGNÉPSZERŰBB ESZKÖZ
Gép neve

90%
Gép neve