A lényeg hogy nehogy megbánd bármelyiket is válsztod...nem csak amiatt drága mert a név kötelez...hanem abban biztos nem csalódsz! :) De mondom próbáld ki valahogy őket és rögtön érezni fogod!
na persze... XD mindjárt ahány obi annyi váz...megyek a lottózóba ikszelek párat :)
Amúgy inkább...55mm még nem olyan vészes...és ha sok lenne akkor cserélgeted... de ez csak apró kellemetlenség.... mondjuk ha makróznál és meglátsz egy témát és fasza makró obid van ott is rögtön cserélni kell! Vagy vegyél egy külön vázat is :D :D
Nem csoda,a Nikkort hozza ki a legjobbnak.Sajna az mai áron kb 250pénz...míg a Tamron 50pénz... vajon a Nikkor megér ennyivel többet??? Vagy esetleg minőségben az Nikkor 55-200 lenne a legjobb megoldás egy kis kényelmetlenséggel a cserélgetés miatt?
Köszi,már olvasom is a tesztet :)
http://www.fotovilag.hu/tesztcikk/34/18-200-as_zoomok_osszehasonlito_tesztje
Hát nem tudom..talán 220Volt... DigitCam vagy ilyesmi helyeken.... De valamiért én szeretem az eredetit megvenni... nem minden esetben rosszab azért mert más a neve de itt azért körültekintőnek kell lenni! Olvass utána mindenképp de az a legjobb ha fizikálisan is látod kipróbálod a képeket meg otthon elemzed! :)
Szia Laaacaa,Köszönöm.Nekem is az átfogása miatt a Tamron a legszimpatikusabb...nem mellesleg a legjobb ára is neki van :) Azért gondoltam arra mert akkor valóban 1 obin belől lehetne fotózni tájképet is és esetleg állatokat...messzebb lévő dolgokat. Valószínüleg egy ugyanilyen átfogásu Nikkor lenne az igazi csak az kb 6x annyiba kerül :) végülis az semm lenne rossz megoldás,hogy a 18-55 mellé venni egy 55-200-at...csak ott akkor elég sűrűn kellene cserélni,ezért gondoltam a 18-200-as Tamronra csak nem tudom,hogy mennyivel roszabb minőség mint a Nikkor?Vagy nem roszabb,csak név? Tudsz olyan helyet ahol ki lehet ilyeneket próbálni?
Szia Wiktor! Nekem egy 18 - 105mm-es Nikkor obim van. a 18mm elég széles már ahhoz hogy tájfotóra tudd használni persze még az 55mm is de azért az már sokkal kissebb szöget zár be. Viszont Tamron nem tudom milyen minőséget nyújt de nekem az lenne a legszimpatikusabb mert elég univerzális. A többi inkább Zoom objektív..főleg a 300-as. Én speciel pont Zoom obit szeretnék..madarakhoz, emberekhez stb stb... a 18-200-ra szavazok de elötte kipróbálnám! Üdv! Ha valamit nem jól mondtam akkor segíthettek! :)
Igazából nincs konkrét kitűzött célom,hogy pontosan mit szeretnék fotózni.Szeretem a Makrókat,tájfotókat,autófotók,városok...stb.Nem hiszem,hogy portrézásba,divatfotóba ilyesmikebe nagyon belemennék.Szóval egy olyan optikát keresek ami azért szinte mindenre alkalmas lehet az én kis amatőr módomon.
Elsősorban szerintem az utazások során szeretném majd használni a gépet táj/természet és város fotózásra.
De bármi ami jön :)
Igen a lényeg,hogy ki kéne próbálgatni őket.18-200 tamron biztos,hogy nagyon kényelmes 50ért...a Nikkor 55-200 vagy 55-300 tuti jobb minőség,de kb 2x annyiért.Na akkor majd kutakodom,hogy hol lehet próbálgatni őket :)