Fontos kédés.. létezik e az hogy egy Nikon D90 + 70-300 holdfotó közben látom a sok sok csillagot a képen...? mert elöször azt hittem hogy zaj...de kételkedem mert nem logikus...van valakinek tapasztalata erről....??? most csak a jupitert látni szabad szemmel de a hold körül lévő apró csillagok mégsem zajnak tűnnek!
Hm.. ez jónak tűnik, köcce
ha esetleg olvasgatásra adná valaki a fejét
http://www.kodak.com/ek/US/en/Home_Main/Tips_Projects_Exchange/Learn/Photo_Tips.htm
Köszi Krampusz ! Egy kicsit utánna olvastam a tamron 70- 300 vc -nek és meg kell mondani erről az obiról szinte csak jókat írnak ( Van olyan vélemény ,hogy ez egy rejtett L-es OBI :). Most már úgy vagyok mint a pistike a vicben : Doktor úr ,olyan bizonytalan vagyok ! Vagy nem ? :) A válaszodat köszönöm !
én azt hiszem érdemesebb az 55-250-et választani (még úgy is, hogy erről a Tamronról látatlanban beszélek) mert amíg használod jobb szolgáltatot tesz, a Canon jön még ki EF-S foglalattal, tudsz továbblépni, de ha esetleg fullframe-re váltasz azt hiszem a Canon jobban eladható lesz.
Szia Krampusz ! Köszi a választ ! Ami elgondolkodtat az egyedül az ,hogy az 55-250 -es csatlakozoja EF-S ,most az 1100 D -re kiváló ,de pár év múlva esetleg egy FF gépre nem jó ,sajna ! Ezért inkább a Tamronra hajlanék ,hosszabb távon talán az a megoldás ? Szívesen várom a gondolataidat ! Üdv. Jagger.
Az 55-250 IS-nek meglepően jó képe van, ha el tudod fogadni az EF-S kötöttségeit, nem rossz választás. Tamronból nekem csak egy 5-6 évvel ezelőtti modellem volt, egész korrekt képeket lehetett vele csinálni, de gyakran ütköztem a korlátaiba.
Sziasztok ! Van valakinek tapasztalata Canon 55- 250 IS , vagy Tamron 70-300 VC obival kapcsolatban ? 1100 D -re kellene hosszú távra ! Elöre is köszi , jagger.
Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni! Teljesen új vagyok itt meg a fotózás terén is és gépet szeretnék vásárolni! A Finepix 4000-es sorozat nézegettem leginkább, abból is a 4500as-t! A kérdés az lenne hogy ezzel érdemes elkezdeni vagy netán ajánlanátok valami mást?
viszonylag egyszerű a dolog, holdmentes égen exponálj tovább, ha csíkot húz, csillag, ha nem, akkor zaj