szia Deadness,
mivel én is" mini" vagyok (158 cm) úgy gondoltam,hogy kényelmes ez a magasság, nem kell lehajolnom. úgy gondolod, hogy érdemes egy ettől magasabbra állítható állványt beszerezni?
Nem tudom nézted-e, de ez egy mini állvány. Maximum 141 cm magasra tudod kihúzni, ami elég kevés tud lenni. :)
Viszont nagyon jó minőségű, igazából minden Manfrotto áru minőségi termék.
Segítség!!!! még mindig állvány vásárlás előtt állok, igaz odáig már eljutottam,hogy utánanéztem neten,milyen márkák lehetőségek vannak. és van egy favoritom,mégpedig a Manfrotto 7322YB
"Az állvány beépített gömbfejjel rendelkezik, cserelap nélkül." sose használtam még állványt, szóval tök sötétben tapogatozóm. remélem valaki ellát hasznos tanácsokkal. valaki esetleg használ ilyen állványt? minden hasznos tanácsot szivesen fogadok ebben a témában.
köszönöm előre is.
Köszi a választ! És adaptertubussal sem tudom csatlakoztatni?
Szia!
Sajnos valószínűleg nem lehet rá semmiféle szűrőt tenni, mivel szűrőmenete sincsen.
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni, hogy Fuji Finepix S1600 géphez lehet-e valamilyen szűrőt csatlakoztatni? Elsősorban tájképek, és makrók készítéséhez használom.
Köszi a válaszotokat!
Véleményeket is várok a fenti gépről! (Őszintén! :)
Ez esetben egy viszonylag egyszerű leírást találtam neked, szerintem ez nem a legjobb megoldás egyébként, de használható:
http://www.digiretus.hu/nyomtatas.php?link=tipp158.htm&tipus=tipp&SORSZAM=420
Ennél egy egyszerűbb, és sokkal szebb megoldás az "Adobe Photoshop Lightroom" nevű szoftver.
Először is, ebben importálni kell a fotókat, nem megnyitni, de lényegében ugyan azt csinálja a módszer, csak másképp hívja.. :)
Ha megvan, duplakattintás a kicsi képre, majd ha megjelent nagyban, akkor a jobb oldalon a "develop" feliratra kattintva megjelenik a jobb oldalon egy bővebb menü, ahol az "effects" menüt választva találsz egy "Post-Crop Vignetting" lehetőséget, alatta pár csúszkával, amikkel a vignettálás mélységét, stílusát (fekete vagy fehér), a kör erősségét, stb... tudod állítani. Pár kattintás az egész és kész is.
Ha kész, a képet a "file" menü "export" funkciójával tudod elmenteni, itt ki kell először is választani, hogy hová mentse a fájlt, ahol én javaslom a "put in subfolder" lehetőség kipipálását, mert akkor az eredeti kép helyével megegyező könyvtárba tesz egy új mappát, aminek a neve "untitled folder" (amit persze meg is adhatsz előre, hogy mi legyen).
Kicsit lejjebb "file settings"--> JPEG, Quality: 100, Color Space: sRGB, és az exportra kattintva már menti is a képet.
Ha van még kérdésed, itt nyugodtan felteheted továbbra is! :)
ok,köszi az 5letet.