Gaucho: ahogy Pestis is mondja: ékezetes karakterek, vagy bármi más speciális karakter a fájl nevében, esetleg még a helyközt is kivehetnéd a kép nevéből, ha van. Ezen kívül más ismert ilyen jellegű hibát nem ismerek. Gondolom JPG-t szeretnél feltölteni.
Orsi88: én még annyit tennék hozzá Pestis korrekt megoldásához, hogy ez a módszer csak akkor működik pontosan, ha a színesen kívánt hagyni részének a képnek a program számára elég határozott körvonalai vannak, különben mindig lesz egy pici rész ami kilóg-belóg.. és a pontatlan munka az ilyen képeknél nagyon rosszul fest. A polygonális lasszó eszközzel lehet a legpontosabb munkát végezni, a képet ki kell nagyítani, majd körbe jelölgetni szépen a kívánt részt a képen. Pepecs, de profi eszköz.
Köszönöm Pestis! Valóban az ékezetes betűkkel volt a baj.
Én nem kapok választ a kérdésemre? :(
Bodykrisz úgy látom még Te sem kaptál választ...
Én nem nagyon tudok segíteni, mert gondolom úgy gondoltad, hogy a két arc, az nincs egy síkban, mert úgy egyszerű a helyzet...
Talán nagyobb rekeszt kell használni, de ez csak tipp, nem vagyok még nagy tudású! :) Azt meg nem tudom, a Te gépeden lehet e külön álítani...
Üdv
Orsi88! Látom még nem kaptál válszt a kérdésedre!
Photoshopos példát tudok mondani, mert azt használok. Én úgy szoktam, hogy gyorskijelölő eszközzel kijelölöm a színesen hagyandó részeket. Szépen gondosan, ügyelj rá, hogy tényleg csak az legyen kijelölve, de abból minden. Atán jobb katt, fordított kijelölés, és utána Kép menü -> korrekció -> fekete-fehér. Vagy billentyűparancsal: ALT+SHIFT+CTRL+B.
Remélem segíthettem!
Üdv
Én most próbáltam, rá és sikerült. Az aránnyod rendben van, azzal nem lehet gond. Szokott azzal probléma lenni, hogy ha ékezetes karakter van a file nevében. Más hirtelen most nem jut eszembe.
Hiába próbálkozok képfeltöltéssel, nem jön össze. Másnak is van ilyen problémája, vagy csak nekem?
Én most nagyon alap kérdést fogok feltenni...de hát valahogy szert kell tenni a tudásra...szóval,hogy csináljátok azt amikor az egész kép fekete-fehér és csak egyetlen tárgy színes rajta? Válaszokat előre is köszönöm!!!:)
Sziasztok! Egy kis segítségre lenne szükségem! A kérdésem az lenne, hogyan lehet úgy fotózni ha mondjuk két ember van a képen és mind a kettő arcát szeretném, hogy éles legyen, és hova kell fókuszálni? Remélem a kérdésem érthetően fogalmaztam! :)
Előre is köszönöm!
Kedves Pestis és Deadness...köszönöm szépen a válaszaitokat...még csak most ismerekedem a Photoshoppal, de majd igyekszem ezt is kipróbálni!:)