Kérdések és Tanácsok
34 hozzászólás
2011-11-11 11:48:49 #7395

Sziasztok! Lenne 1 kérésem,régebben feltettem 1 kép! A címe : Niki III 

Szeretném ha leirnátok h mit rontottam el, mert nemhagy nyugodni:) Előre is köszi:) 

Üdv:)

322 hozzászólás
2011-11-09 19:19:32 #7370

Szerintem egy mai dslr (belépőszintű) váz sem olyan nehéz hogy ne bírnád magaddal vinni :) Amennyibe ezek a Milc-ek (na nem MILF-ek :D :D) kerülnek én nem vennék olyat..... de te tudod!

1 hozzászólás
2011-11-09 19:05:59 #7369

Szevasztok

Tanácsot szeretnék kérni tőletek.Panasonc GH2H, vagy SONY slt ,esetleg másik ötlet.Szeretnék egy viszonylag kicsi,  de jóminőségü kép készitésére alkalmas gépet, részben családi részben természet fotózásra. Köszönöm:Fece

1 hozzászólás
2011-11-09 16:28:02 #7360

Sziasztok. Tudna valaki tanácsot adni hogy hogyan tudnám összekötni a Bresser távcsövet és a fényképezőgépemet. (egyáltalán lehetséges-e?).

517 hozzászólás
2011-11-08 23:29:49 #7325

Köszönöm! :)

1562 hozzászólás
2011-11-08 23:02:12 #7323

Katka!

Edit (szerkesztés) -> preferences (magyarul nem tudom, hogy van: a legalsó menüpont), majd a performance (teljesítmény?) menüpontban keresd meg jobbra azt, hogy Enable open GL drawing.

Ha ez be van kapcsolva, PS újraindítás után már jó lesz :)

517 hozzászólás
2011-11-08 16:42:09 #7319

Sziasztok!

Újra telepítettük a PS CS5-öt. Azóta képnagyítás és kicsinyítés közben, ha kattintok egy akkor egy (növekvő vagy csökkenő) keret kíséri a nagyítást vagy kicsinyítést. Kérdésem: Hogy a fenébe kapcsolhatnám ki? Már megőrülök tőle, nagyon zavar.

Előre is köszi!

127 hozzászólás
2011-11-06 19:19:23 #7249

Köszönöm szépen Deadness !

Már erre jó volt az a bugyuta macskás képem, hogy beszélgessünk! :) Én is új vagyok még ezen a helyen és sokmindent nemtudok. Elolvastam a szabályzatot , most is a bögréás képnél :) Mindezek mellett szerintem az a bugyuta dohányzó macskafotó még felféhetet volna. Lehet, hogy kellett volna összemosnom egy karcos felülettel, vagy még 3 másikkal összemontázsolni, egymásra pakolva a felületeket. Természetesen nem benneteket akarlak bírálni, hiszen nem könnyű a feladatotok az biztos. Sem jogom, sem hozzáértő képességem nincs hozzá, hogy felülbíráljam a döntéseteket, szakmai rálátásotokat. Én full amatör vagyok. Hobbi szinte foglakozom vele. A fotómanipuláció kedvencemmé vált, és erre talán kicsit jobban rágyúrtam, mint magára a fotózásra és annak magasszintű elsajátítására. Nem rendelkezem még azzal a látással, mint itt már többen. Itt már látok olyan fotókat is, amit csak a művészek érthetnek meg. Ilyen kezdők, mint én is, csak csodálkozunk rajta és sok idő kell még megértjük a készítőt, vagy magát a fotót. Természetesen az életünk egy tanpálya, amit ha minden jól megy a következő napon már jobban csinálunk. 

Elfogadom hogy a gagyimacska nem jutott be az oldalra valóban én sem vagyok büszke rá, de poénnak jólett volna ( talán ) ...persze Ági felvilágosított, hogy ez nem egy olyan poénos oldal :) Ami az elmúlt érdeklődéseimet illeti talán 1x kérdeztem meg, hogy miért nem jelent meg a képem, és ezen jeleneseten kivűl nem reklamáltam, elfogadtam, vagy talán töröltem is ...vagy kategóriát váltottam.  Szóval elfogadom a velem közölteket és azért remélem senkiben nem marad "szálka" Munkáitokra további kitartást, bölcsességet és erőt, továbbá sok jókedvet kívánok! Tisztelettel: Verpix

1562 hozzászólás
2011-11-06 18:57:35 #7248

Verpix, én csak arra szeretnék reagálni, amit azzal kapcsolatban írtál, hogy más, szerinted gyengébb képek kikerültek, szemben a tieddel.

Először is, azt kell tudnod, hogy 99,9%-ban a szabályzat szerint döntjük el, hogy egy kép érdemes-e a nagyközönség elé tárásra. És ott nem csak minőségi mérce van, hanem témákra vonatkozó tételek is. Ha egy képnek (szerintünk) van mondanivalója, de a minősége nem a legjobb, az ugyan úgy kikerül, mint egy gyakorlatilag üres, de esztétikus, minőségileg rendben lévő kép.

Szerintem el sem hinnéd, naponta például hány olyan virág vagy kutyamacska fotó kerül feltöltésre, ami nagyon rossz. Ezek mindig:

- felülről, vagy szimplán unalmasan vannak fotózva
- általában vakuval telibe vannak izomból verve
- a háttérben kocsi, kuka, dömper, kukászsacskó, ház, űrhajó, nagymama, egyebek vannak

Tehát magyarul nagyon rossz, még családi albumba SEM való képek tömkelegét kapjuk az arcunkba olykor-olykor, például a hupikék törpikés bögre... az mi? Legszívesebben megkérdezném a készítőt, hogy mégis mi a fenét gondolt? Ez nem egy bögredokumentációs oldal..

Erre itt vagy te, aki tud képeket alkotni, tudja, hogy mitől lesz esztétikailag, vagy ötletileg rendben egy kép, és azt mondod, hogy a képed minőségének tekintetében sok más fotó is lemaradhatott volna a főoldalról..

Vagy egyáltalán nem vagy tisztában a saját képességeiddel, vagy szimplán kicsit hisztis vagy. No offense, szerintem annyira már "ismersz", hogy lásd, tőlem távol álljon megbántani bárkit is a felhasználók közül, de azért azt csak látod, hogy te vagy az egyetlen, aki rendszeresen megkérdezi, miért nem került ki 1-1 képe, amikor pedig választ kapsz rá, azonnal visszavágsz. :-)

Easy.. 

1627 hozzászólás
2011-11-06 18:36:32 #7247

Semmiféle indulatokat nem váltottál ki belőlem. Mondtam, kinek nem inge, ne vegye magára.

És nem kell bocsánatot kérni, mert szólni "mertél"... ;)

FRISS HOZZÁSZÓLÁSOK
Halló
K:S 4 éve, 8 hónapja, 1 napja és 2 órája
válasz 2
nemeric-admin 4 éve, 9 hónapja, 11 napja és 8 órája
TOP 5 LEGNÉPSZERŰBB ESZKÖZ
Gép neve

90%
Gép neve

90%
Teljes lista