akkor tevedtem, ugy tudtam h 11 van benne, annak gyonyoru rajzolata van, es van egy olyan erdekes dream effektje az obinak, imadom, csak sajnos elkernek erte 100 euro korul:(
Nekem is van jupiter! :) 4/135-ös. Akárhogy számolom 12 lamella van benne! :)
ja, ugy mondjak:D:D, nem beszelni helyesen a magyari nyelvjarast, de torekszem:):$
Hány lamellás a blende :)
auu, jupiter,miota vadaszok ra, de rohadt sokat kernek erte, melyik valtozata van neked a 11, vagy a 9 darabos diafragmaval?nem tom h mondjak neki magyarul, a fokusz levelei, hany darabos?
pentacon *.* (nekem olyan van) :) ^.^ (meg jupiter11A 135mm, dfe pentacooooon *.*- imáááádom ^.^)
elegge nehez veluk bolgozni, jo optikak a heliosok, vannak nagyon jo optikak m42-s foglalattal, ilyen a pentacon 50mm, a zeiss azok mind jok, es ugyan csak nagyon jo orosz optika a mir, es a jupiter. ahoz h penge eles kepet csinalj manualisan nagyban megsegitene a dolgodat ha vennel egy focus split screen-t, olyanok voltak a regi practika gepekbe bele epitve, amikor fokuszaltal, ameddig nem volt fokuszos a kep addik "eltorte" a kepet, ahogy fokuszos volt a ket fel kepet egymas folytatasaba helyezte, rem konnyu vele dolgozni, en is akarok venni, a katz eye-k van ilyen kutyuje
Szia!
Vatera tele van velük. Pár ezer forintért meg lehet venni. Ahhoz, hogy rárakd a Nikonodra, kell venni egy m42-es adaptert is hozzá. 4-5 ezer forint körül van a sima. Azzal nem csippan ha beállítod az élességet, meg fénymérés sincs, de jó az. A spécik már elég drágák. Van lencsés és lencse nélküli is. Mindenképpen lencséset vegyél, mert azzal van végtelen fókusz... :)
Nyomika, nem tudom, nincs nálam, majd megszámolom én is,ha egyszer haza jutok... de ugyanolyanunk van Pestissel, ugyhogy valoszinüleg nekem is 12 :) 100 euro????? O.o 6 ezer forintért vettem itthon.... van egy pár portrém itt fent ami azzal készült, oda is van irva a képleirásban, ha érdekel... de én nem annyira szeretem, az 1.6-os szorzó miatt ugyen nem 135 és már nagyon távol kell álnom portrézáshoz + csomoszor van hogy a ugy látom éles képet csinálok, aztán kiderül utolag, hogy nem, de a rajza tényleg gyönyörűűű ^.^... a kis Pentaconomat viszont imádom szerelmes vagyok abba az obiba :) ^.^