Persze más a helyzet ha pl esküvőt szeretnél templomban fotózni
HammerPhoto: Semmiképp sem egyszerű fába vágod a fejszéd... egy álványt javasolnék, és alapos fénymérést, mert könnyen bukhatnak be, illetve éghetnek ki részek attól függően, hogy mekkorák a kontrasztok a témádon (pl van-e rajta világos ablak, vagy "beugró fal" amit kevéssé ér fény.) A helyedben nem mennék iso400 fölé, inkább 100-200. Nem tudom milyen obi parkod van, de a legjobb az élesség szempontjából f8-f16 között.
Valamint nem hülyeség a hdr készítése sem, ügyesen meg lehet azt csinálni valósághűre is, és a bebukás/kiégés orvoslására is jó- Persze itt is minden attól függ, hogy mennyi fényed van. Sok templomban jártam már, geográfus lévén, és elég sokféle fényviszony létezik. Dómba szeretnél?
Mellesleg a TIK (régebbi) fotópályázatá én is kaptam különdíjat :)
Sziasztok! Aki fotózott már templomban...kb mien beállításokat szoktatok használni ?? köszi
Sziasztok. Kinek mi a véleménye a fujitsu gépekről? Szeretnék minél több infót gyűjteni, hogy jó gépet vehessek. Köszönöm a segítséget előre is!
fuji-d minőségét a kitt is megeszi :)) hááát én csak tapasztalatból mondom, én pl. iszonyat gyorsan kinőttem a kittet... (nem azért mintha most jobb képeket csinálnék, csak az "alkotás" is élvezetesebb és a képe össze sem hasonliható a fixekével...) először váltottam m42 manu obira, aztán a canon 50esére (de most akarok fizukor adaptert benni és elővenni Pentát *.*) és mostmár a kitt csak akkor van a gépen, ha nagyon-nagyon kell a nagylátószög... :/ én IS-est még nem használtam de forumokon azt irják az ugy már vállalhatóbb :))
Huh köszi a sok sok infót, "Esel" a video a fényképezőn nekem jelen pillanatban nem szempont, gondolom azért megtanulni tükörreflexes digit géppel bánni azért egyenlőre jó a kit Obi is, régebben volt, illetve még meg is van egy Canon AE1-es filmes gépem , csak sajna ehhez nem tudok digitális hátfalat szerezni mert az zsír lenne.Még egy kérdés mennyivel jobbak, illetve van e értelem nagyon ezeknek az ISS es képstabilizátoros obiknak, vagy azért a Fujim (s2950) minőségét azért, gondolom a gyengébb kit obik is tudják produkálni azután később lehet vásárolgatni.....hmmmm most jól gondolkodóba ejtettetek :-)
(35mm nem 60, 75...soorrryyyy)
az 55-250 relative nem rossz obi, nem is tudtam hogy adják kittben... (nem győzöm hangsúlyozni, hogy a fix 50 1.8 nagyon jó (ár-érték arányban meg főleg), és 30e, a fix 35mm-es optika 60~ e szóval azért nem rosszak ezek)
Sziasztok!
Én 550d-t használok kittel. 18-55 és 55-250. Arra szerintem remek, hogy legyen olyan obija az embernek amivel majdnem mindent lehet. Úgy értem mikor még ismerkedik és nem tudja, hogy mit szeretne igazán fotózni. Atán ha már kialakult, lehet gyűjteni egy minőségi obira ami jó az adott témára. Mert ugye valljuk be nem két fillér a minőségi optika.
Valóban Tom :)) Akkor adott a kérdés: mit szeretnél bent fotózni?