Sziasztok!
érdeklődnék hogy hogyan lehetne macro objektívet feltúrbózni?
canon efs 60mm F/2,8 USM van
az előtét lencsék jók? vagyis elég jó nagyítást lehetne veleelérni
ha linkelnékegy oldalt ahol nagyon közeli képek vannak akkor lehet h könnyebben lehetne érteni amit szeretnék
http://canonmacrophotography.blogspot.com/2012/02/canon-60mm-f28-macro-sample-photos.html
makro előtét lencse vagy közgyűrű a jobb?
szeretnék segítséget kérni ebben a dologban,
Köszönöm, megtaláltam :-)
Köszönöm Deadness! Már próbálkoztam vakuval, de általában nem sokat segít, és ami értékeket enged állítani, de hát a lópikula... Már havas beállítással is próbálkoztam.. de :( Azért köszönöm!!! Valamit majd csak kieszelek
Neked be kell állítani a fénymérést spot-ra, és be kell lőni a fókuszpontot egy olyan helyre, valahol az égbolt és a föld között... ahová mérve a fényt jó expó lesz.
Elég kicsi kép, de szerintem megoldod :)
Ez a vízelött fotózás dolog nálam is van mindíg tök sötét lesz a kép :-(
Köszi , Deadness-))))))))
BReni: a fekete-fehér képek kidolgozásának az első és legfontosabb lépése, hogy (a kép eredeti szín)csatorná(i)nként állítjuk a FF tónusokat.
Ez PS-ben úgy néz ki, hogy kiválasztod az Image -> Adjustments -> Black & White menüpontot (vagy Alt+Shift+Ctrl+B), majd az ott látható 6 színcsatornát szépen kikevered. A kép eredeti színeinek a mértékét állítod lényegében, csak fekete-fehérben (nem tudom jobban elmagyarázni :D). Így minden FF képnek meg tudod határozni, hogy milyen legyen az alapkaraktere. Pl. egy fiatalabb lányhoz világosabb képhez jobban megy, ha a bőr színét kivilágosítod (piros és sárga), míg egy komorabb képhez már egészen más beállítások kellenek majd.
Edina, a vízközelben való sötétség első blikkre a fénymérés "hibája" lehet.
Sajnos azonban azon a gépen ezen nem tudsz módosítani. Meg kell próbálnod úgy komponálni a képeidet, hogy az a terület, amit szeretnél, ha világosabb lenne, az szerepekjen számottevően a képen, így a gép azokra a területekre fog koncentrálni, magyarul oda méri a fényt és akkor úgy állítja be az expoziciót, hogy ne legyen sötét a képed.
Az a helyzet, hogy a fényképezőgéped sajnos még a kompaktok között is a legkevésbé testre szabható fajta, így csak félmegoldások vannak.
Persze lehet még valami plusz fényforrást használni, esetleg vakuzni.. de az sem a legjobb.
Sziasztok!
érdeklődnék hogy hogyan lehetne macro objektívet feltúrbózni?
canon efs 60mm F/2,8 USM van
az előtét lencsék jók? vagyis elég jó nagyítást lehetne veleelérni
ha linkelnékegy oldalt ahol nagyon közeli képek vannak akkor lehet h könnyebben lehetne érteni amit szeretnék
http://canonmacrophotography.blogspot.com/2012/02/canon-60mm-f28-macro-sample-photos.html
makro előtét lencse vagy közgyűrű a jobb?
szeretnék segítséget kérni ebben a dologban,