Kérdések és Tanácsok
19 hozzászólás
2012-04-17 11:55:54 #10530

Másik témával kapcsolatosan is kérdeznék, hogyan tudok igazán jó FF képet csinálni ps-el???Köszi a válaszokat:-)

12 hozzászólás
2012-04-17 11:55:19 #10529

Legyen sziíves adjon nekem valaki tanácsot :)

Kérdés: ha vizközelben fényképezek, a kép mindig elsötétedik, akárhogy állitom a kis fránya masinám, akkor is sötét lesz a kép... Hogyan tudom ez kivédeni? :(

Köszönöm a segítséget

1562 hozzászólás
2012-04-17 11:52:11 #10528

Csak nyugodtan!

19 hozzászólás
2012-04-17 11:50:05 #10527

Köszönöm :-)

Közben átgondoltam és talán az volt a legjobb amit már felraktam , nem szeretném "ellőni" ugyanazt mégegyszer :-DDD De lehet 2 perc múlva másképp fogom gondolni, mert hát én elfogult vagyok most:-DDDD

1595 hozzászólás
2012-04-17 11:37:46 #10525

BReni, nyugodtam tölthetsz fell egy témában több képet, csak vigyázz hogy ne válljon unalmassá :))

1562 hozzászólás
2012-04-17 11:37:46 #10526

Reni, ugyan a szabályzatban van erről szó, de ha a képek jók, akkor úgy is engedélyezve lesznek :)

Persze túl soknak nincs értelme, próbáld ki tényleg csak a legjobbakat. Főleg az ilyen, személyes jellegű képek esetén fordulhat elő az., hogy túlzásokba esünk :)

Szóval töltsd fel őket nyugodtan!

1595 hozzászólás
2012-04-17 11:24:59 #10524

Guerrero:

erre reagálok aztán elolvasom a többit is:

én nem szóltam le a bridget, DE nem kell trú művésznek lenni, hogy észrevehető legyen a zaj,

... senki nem mondta hogy a kompakt meg a bridge egy szinten van

... volt bridgem, arrol váltottam dslr-re, tudom miről beszélek

... soha nem ajánlottam használt tükrös gépet, szerintem azt csak nagyon körültekintően az utolsó lehetőségként szabad venni... (de jobb egy pár ezer expos tükrös, mint egy bridge)

... a tisztítása nem macera

... a fotós táskám 8ezer forint volt

... csoró vagyok, és keményen dolgoznom kellett egy egésznyarat hogy meg tudjam venni a legolcsobb(!) dslr-t, saját pénzből, nem apu-anyu fizette...

19 hozzászólás
2012-04-17 11:17:54 #10523

Azt szeretném kérdezni ,hogy ha több kép készült egy adott témáról ,akkor abból többet is fel lehet tölteni vagy inkább csak egyet ? (konkrétan most a dédis "sorozatomról"  lenne szó :-D )

1562 hozzászólás
2012-04-17 09:07:35 #10522

A bridge valóban jobb, mint a kompakt, ezzel egyet értek.

Azzal viszont nem, hogy a DSLR-től megváló tulajdonosokat élből bizalmatlansággal kezeled. Én azért adtam el az első tükrös cuccaimat, hogy jobbat vegyek. Ha nem is ezért adja el az ember, akkor is általában azért, mert pénzre van szüksége. Vagy rájön, hogy neki ez nem kell. És csak ezután jöhet az, hogy esetleg valami baja van.. viszont mivel az internetes DSLR használt piacot (pixinfo, hardverapro..) általában olyanok nézik, akik valamelyest értenek is hozzá, ott tartunk, hogy az eladó nem tudja átverni a gyanútlan vásárlót, merthogy ugye nem gyanútlan.. :) Ha meg nem ért hozzá, és van egy csepp esze, akkor visz magával valaki olyat, aki igen.

Fotóstáska is kell a dslr-hez valóban, bár amíg 2 obim volt összesen (miért kéne egy kezdőnek több?) addig egy egészen kicsi táskában is elfértem, ami pár ezer forintba került.

A minőség / zaj dolgába is szeretnék egy kicsit ellenérvelni, mert míg abban igazad van, hogy egy ilyen gépet felesleges a legmagasabb felbontáson használni, abban nincs, hogy a zaj nem vészes. ISO 400-nál már látható, csúnya, színes digitális zaj látható, 800-on pedig már egészen használhatatlan és ezt nem csak a trú művészek veszik észre, hanem mindenki, aki kicsit is igényes a képei minőségére. Bridge kategóriában sajnos a 100 ezer Ft körüli gépek kezdenek el kicsit komolyabbak lenni, az meg már felesleges pénzkidobás szerintem...

Nem csak Miskolcon, mindenhol az a jellemző, hogy jó gépet kapnak a csemeték, mert van rá pénz, érzékük meg nincs a fotózáshoz, de gondolom ezt sejtetted te is. Nyilván egy kezdőnek nem annyira a gép a lényeg, hanem az, hogy megtanuljon komponálni, megtanulja, hogy milyen látószöggel mit érdemes és hogyan fotózni, megtanulja mi az a záridő/rekesz/érzékenység..

Ha ezekkel tisztában van és láthatóan jó képeket is csinál, és már látszik, hogy a minőség az egyetlen akadálya annak, hogy igazán ütős képeket készíthessen, akkor lehet lépni egy szinttel feljebb.

Szóval én nem mondom, hogy nem értek veled egyet, csak nem mindenben!

90 hozzászólás
2012-04-17 08:56:21 #10521

Azt hiszem joggal formálhatok véleményt, mert tapasztalatból beszélek. Leírtam a hátrányait, amik engem roppantul zavartak, folyton olyan képet láttam viszont, amiben nem valósultak meg az elképzeléseimet.

Egy dslr gép takarítása annyira roppantul bonyolult dolog, hogy érdemes fotósuliba járni, mert azt tényleg csak a profik tudhatják.  Nyilván használt gépet venni rizikós dolog, érdemes megbízható forrásból. Én felvállalom, hogy akkora balek vagyok, hogy a neten vettem használtan, élőben megnéztem, kipróbáltam és elhoztam. Aki nem kockáztat nem is nyer. Mellesleg eladtam az enyémet is használtam, szóval így már két balekkal számolhatunk. Tudom még fokozni is, képzeld az autónkat is használtan vettük, húúúúúú...

Nem a csórókat nézem le, pláne nem csoróság nikon p500-at választani, mégis azt mondom sza..., őő technikailag kevés.

Na csókollak!

FRISS HOZZÁSZÓLÁSOK
Halló
K:S 4 éve, 8 hónapja, 2 napja és 8 órája
válasz 2
nemeric-admin 4 éve, 9 hónapja, 12 napja és 14 órája
TOP 5 LEGNÉPSZERŰBB ESZKÖZ
Gép neve

90%
Gép neve

90%
Teljes lista