Társalgó
1627 hozzászólás
2011-04-06 21:35:32 #449

Humor.... az jó nehéz téma szerintem.... :) báris én nézegettem már sok humoros képet, és elég kevés volt ami megnevettetett!:) de nagyon tetszik ez az ötlet!!!! :)

Mindent bele :D

68 hozzászólás
2011-04-06 21:27:40 #448

Pár napja egy gyönyörű Zoee kép kapcsán (Tiky2) beszélgettünk páran a tematikus napok hetek gondolatáról. Ma egy barátomnál láttam pár humoros képet. Nekem nagyon tetszettek. Ha lesz egy kis időm nap közben én is megpróbálkozom vele. Akinek van kedve csatlakozzon! Szóval vigyünk egy kis jókedvet, HUMORT az az életünkbe és az oldalra! 

Üdv: Gecsa

1562 hozzászólás
2011-04-04 20:36:11 #437

Igen, hülye vagyok, Bulb.:D

1455 hozzászólás
2011-04-04 20:10:27 #436

Köszi Katka Neked is a tippeket!

A Bulb nálunk is Bulb, a Bulk az csak elírás lehetett... :)

Üdv

Pestis

517 hozzászólás
2011-04-04 12:13:03 #433

Én is szívesen csinálnék ilyen képeket, csak nekem sincs távkioldóm.
Bulkról még nem hallottam... az én Sony gépemben Bulb-nak írja a manuális hosszú/hosszabb záridőt???

Deadness tippjeit egy kicsit kiegészítve:
- egy nagylátószögű objektív
- minél kevesebb a környezeti fény, annál egyszerűbb a képek elkészítése, tehát érdemes távol a város fény zajától elkészíteni őket

A sötétség miatt a géped nem fog AF-t találni, így manuálban kell készíteni. :)

Üdv,
Kata

1455 hozzászólás
2011-04-04 02:04:37 #432

Köszönöm a választ Deadness!

Máris sokat tanultam belőle! Nem is mondom el, én hogyan képzeltem el a készítést, mert már magamon nevetek... :D

Állványom még nincsen, és vízálló cuccos sem, de majd valahogy megoldom mire jön a várva várt vihar... :)

A mintaképed annak ellenére, hogy a környezet tényleg nem a legjobb, akkor is nagyon tetszik.  Átjön azért az az erő és energia!

Mégegyszer köszönöm!

Üdv

Pestis

1562 hozzászólás
2011-04-03 23:34:01 #431

Először is, ugye kell egy jó kis villámokkal teli vihar. :) Találni kell egy olyan helyet, ahonnan még a kompozició is jó lesz, különben nem lesz túl különleges, max. a teljesítmény lesz értékelhető a képen. Személy szerint én még csak a szobám ablakából tudtam villámfotókat csinálni, mert nincs vízálló cuccom a géphez, és hiába jók a villámok, a környezet nem túl érdekes, emiatt nem is töltöttem fel ide sem ilyet.

Egyébként:

- minimális (100) ISO,
- szűk rekesz (a lehető legszűkebb, akár f22, de f16 tuti kell, mert hosszú expó lesz)
- 10+ mp, vagy bulk expoziciós idő
- állvány

Simán lehet 30 mp, ha éjszaka csinálod a képeket, mert akkor a fél perces expozició nem fog beengedni számottevő fényt. Hátránya, hogy a kép elkészülte után várni kell a feldolgozásra (8-10 mp), és addig lehet, hogy lemaradsz a legkirályabb villámról. :)

Bulk módban pedig addig exponál, amíg nyomod az távkioldót, nem pedig a gépen található exponáló gombot. :) Ha nincs távkioldód, akkor a 30 mp-es expót is önkioldóval indítsd el, mert egy villám fotón a legkisebb bemozdulás is látszik.

Egyébként lehet próbálkozni kisebb záridőkkel is, de én legalább 10 másodperccel csinálnám, különben túl sokat kell exponálnod a várva-várt villám miatt, és ez se a zárszerkezetnek, sem a türelemnek nem tesz jót. :)

Én ilyen beállításokkal csináltam pl. ezt:

http://illusionsanddreams.com/downloads/_DSC0684.jpg

Tényleg türelemjáték, fel kell készülni..

1455 hozzászólás
2011-04-03 17:34:38 #430

Sziasztok!

Nemrég szóba került itt a villámfotózás.

Pár hét múlva már biztos itt lesz a szezonja, ezért szeretnék tanácsokat kérni tőletek, az ezzel kapcsolatos beállításokhoz.

Ne akkor szenvedjek mikor már megy az akció... :)

Szóval, milyen Iso, rekesz, zár, stb kell egy jó villámfotóhoz?

És hogyan kell egyáltalán elkapni?? :D

Előre is köszi!

Üdv

Pestis

1455 hozzászólás
2011-04-01 23:44:50 #425

Fractal:

Nem rossz ötlet, de végül családlátogatás lett a program.

Ott alkottam valamit, megnézem mi jött össze, hátha van közte  feltöltésre alkalmas... :)

Zoee:

Köszönöm! :)

Szeretem ám, a párom már féltékeny is... :D

438 hozzászólás
2011-04-01 19:52:22 #424

Gratula Pestis! Szeresd a kicsikét;))

FRISS HOZZÁSZÓLÁSOK
Halló
K:S 4 éve, 6 hónapja, 5 napja és 6 órája
válasz 2
nemeric-admin 4 éve, 7 hónapja, 15 napja és 12 órája
TOP 5 LEGNÉPSZERŰBB ESZKÖZ