@Deadness: "először: kontroll - tedd állványra. Így kiküszöbölunk minden mást."
ez csak kontroll, hogy minden stimmel-e a géppel (láttam már csúnya dolgokat, nem írom le) de nem arra céloztam, hogy álvánnyal kell fotózni.
A tippem továbbra is a második verzió - a nagyobb felbontás miatt látod így.
Köszi Nyomika a tippeket, fém talpas, nagyon vigyázok rá ám, most is szépen pihen a kis szütyőjében... :)
szia katka, a fem talpas vagy a muanyag talpas?a muanyaggal azzal ugyelj, nekem eltort par het alatt, pedig nagyon megugyelem a gepeim, ebbol elek. de eleg volt h rosszul tettem le a gepet egy lagzin es bele akadt az egyik reszeg f@x, nagyon finoman kell vele banni, sok sikert hozza, hasznald sokaig:)
Sziasztok!
Jelentem meg van a küldő vakum... :D Yongnuo 560-as! :D Imádom! :) Még ismerkedünk... de szerintem nagy szerelem lesz belőle... :D
Áhá értem. Köszi Deadness, ismét tanultam valamit! :))
Szerintem is a nagyobbb felbontasnal tobb reszlet lesz szembetunoen "mas". Amikor a 7D vel kezdtem fotozgatni akkor vettem eszre hogy stabillaban kell tartanom a gepet. Nekem a battery grip segitett. Sokkal nehezebb lett de jol megmarkolhato, ki lehet jol tartani meg a lassabb expot is. Igaz igy mar nem az a kis handy gep Amit konnyu cipelni, de valamit valamiert. En csak ajanlani tudom. Lehet hogy segit necked is.
Pestis, nem stabilizatoros, de nekem erről konkrétan teljesen eltérő a véleményem, mint az átlagnak, mert nekem nem hasznos, annak kell, akinek nagyon durván változó fényviszonyok között kell, dinamikusan változó témákat (vagy mozgó témát) fotózni.
A fókuszával nincs gond, ezt a lencsét használtam 1 évig. Egyszerűen 1/60 alatt sokkal nagyobb eséllyel mozdul be, holott eddig az 1/30 az elég lazán ment.
nekem a canon 28-105-s objektivem back fokuszos, nem is hasznalom amig nem viszem szervizbe, marad a 18-55-s, az fos, de ez van:), inkabb most a pentaxal lovoldozok, az stabilizalt vas:)
Daddy, látod, mondtam én, hogy az 1/80 az igazi!!! :D:D:D:D Viccet félretéve fogalmam sincs, hogy mi lehet... az 1/60-nak még tényleg mennie kellene.... :/
Katkaaaa, gratulálok!! Villogtasd!! :)))))