Társalgó
1455 hozzászólás
2011-12-18 23:12:09 #8531

Nekem is eszembejutott a rablás... :D

Jó jó, így vicces, de azért neee mán... :))

1627 hozzászólás
2011-12-18 22:48:13 #8529

Ááá, hát ez a fickó egy bunkó... tudod, pénze van, meg semmi... szerzői jogok, eredeti felbontás, eredeti kép? Azt se tudja, mi az.... :D:D:D

Neki a falról kellett az előhívott kép, ott, és akkor. :D Mindent megkapott már életében pénzért, azt a képet nem fogja... de azért egy 150 erkáért lehet eladnám.... :D

De abba is belegondoltam, hogy mekkora lenne már, ha fegyverrel rabolnák el egy képem... :D:D:D:D

1455 hozzászólás
2011-12-18 22:37:08 #8528

A maffia nem hinném, hogy kérné a vállakozóit... :D

Na jó, komolyra fordítva...értem én már így. :) És mostmár jobban átérzem a helyzetet. Ilyenekbe bele sem gondoltam. Most pedig azon gonolkodok, mennyit kérhettem volna a csirkés képért...de inkább nem is idegesítem magam... :D

1562 hozzászólás
2011-12-18 22:32:16 #8527

Pestis, ez azért nem ilyen egyszerű. :) Ha a műkedvelő kizárólagos igényt tart a képre, akkor lemondasz a kép jogáról. Ezért persze el lehet kérni jó sok pénzt. Ha viszont csak egy példány kell neki, azt csak valami hülye veszi meg drágán, ha ki is nyomtathatja/előhivathatja... Persze ehhez kell egy adott felbontású anyag, a műkedvelő méret igényének megfelelően... De általában ha valaki képet vesz, akkor kizárólagosságot is szeretne, az a valószínű.

Szóval ilyen terén érthető Ági aggodalma, ezen azért te is elgondolkodnál. Ha képekkel akarsz kereskedni, vagy akár csak 1 képet is eladni, egyrészt tisztában kell lenni a szerzői jogokkal, plusz vállalkozói nélkül csak feketén tudod eladni a képeket, ami egy igényesebb műkedvelő (direkt használom ezt az irritáló szót :D) számára nem megoldás, főleg ha a fentebb említett kizárólagosságot szeretné élvezni. :)

1455 hozzászólás
2011-12-18 22:24:51 #8525

Jajj, de mér' nem adod el? Attól még a Tiéd marad, csak más is élvezheti... :)

Nem kelett volna pénzt kérni, csak megemlíteni, hogy egy 7D-vel jobban ki tudnál bontakozni... :D

Jajj de büszke vagyok rád te jány te! :)) Irigyellek is picikét...egy kicsit....nagyoooooooon...  :)

1627 hozzászólás
2011-12-18 21:23:02 #8523

Azt mondták, hogy ennek a fickónak is mondjak valami horror összeget, mert ő olyan, hogy ha kell neki valami, akkor mindent megad érte....

De én nem akarom eladni a képeim.... :( valamiért.... ragaszkodok hozzájuk nagyon :(

1595 hozzászólás
2011-12-18 21:08:37 #8522

:) az aukció jó ötlet... irdatlan jó érzés lehet, hogy emberek pénzt adnának a képeidért ^.^ hajrá és gratulaaaa Ágiiiiiiii ^.^

1627 hozzászólás
2011-12-18 20:51:16 #8520

Kedves Katka87, már mondom is! :D

Naaa, hát szerdán éjjel egész idő alatt a képeim csináltam, úgyhogy nem sokat aludtam... sőt, szinte semmit. :D

Csütörtökön 1 órakor indultam meg kocsival itthonról, az út nagyon jó volt, bár esett az eső, de szeretek esőben is hajtani, úgyhogy élveztem. :) Topolyára utaztam, ami kb 40 percnyi autókázásra van Zentától. :) A barátom, Tibi már várt rám, meg a képekre is, meg mindenre.... :D

Mikor odaértem, forraltboroztunk, megnéztük Topolyán a karácsonyi vásárt, sétáltunk, beszélgettünk, aztán beültünk a klubba. Ott a kezébe nyomtam a fényképezőm, mert nagyon imád a srác fényképezni, és szerintem jól is nyomja...csak hát nincs valami jó gépe, így szerettem volna, ha kipróbálja Tükrit, és felfedezi magában a tehetséget. Amíg ő fotózgatott, én leszedtem a falról az előző képeket, közben megittunk egy forraltbort, és lassan elkezdtem feltenni a képeim a falra...

Tibi nagyon sokat segített ebben is (egyébként ő volt a szervező),  gyorsan felkerültek a képek a falra, a vendégkönyven is kerítettünk helyet, és leültünk iszogatni... Este hétkor megnyitottuk a kiállítást, bár ekkor még nem is voltak sokan :) Aztán beszélgettem egy újságíróval is, aki egyébként elég fura volt, de ezt nem részletezném. :D Szerették az emberek a képeim, és ma már azt az infót kaptam, hogy a vendégkönyv is lassan tele van, pedig még csak pár napja volt a megnyitó. :)

Egy maffiás meg akarta rettentően venni azt a szemes, kendős képet, de tudattam vele, hogy nem eladó... :D Kemény volt, nagyon szerette volna... :)

Aminek még külön örültem, hogy Topolya nem a szülővárosom, mégis nagyon sokan megszerettek, és nagyon sokan érdeklődnek a képek iránt, felkeresik, látogatják a klubbot. :) Zenta és Topolya egyébként elég nagy hadban áll egymással, két külön világ a két város, Zentáról még a buszokat se engedik be Topolyára, úgyhogy remélem tettem egy kis lépést a béke felé. :)

Képeket a megnyitóról nem nagyon csináltam, mivel kevés fény volt nagyon, meg nagyon berúgtam, az az igazság.... :D:D:D:D

A kiállitás végén gondolkodunk most egy aukción is, mert sokan szerették volna megvenni a képeket.. :)))

Na, hát röviden ennyi, nagyon jó volt, nagyon boldog vagyok, és büszke is egy kicsit. :) Manapság az emberek be vannak zárkózva, nem is nagyon járnak sehova, remélem a képeim kicsit majd ösztönzik őket :)))

1455 hozzászólás
2011-12-18 20:36:44 #8519

Ennyi bakker! Tessék csak csicseregni! :))

517 hozzászólás
2011-12-18 20:16:48 #8518

Kedves Agi622!

Kérlek, adj valami élménybeszámolót a kiállításodról, mert nagyon nagyon kíváncsi vagyok... és szerintem nem csak én! :D

FRISS HOZZÁSZÓLÁSOK
Halló
K:S 4 éve, 8 hónapja, 6 napja
válasz 2
nemeric-admin 4 éve, 9 hónapja, 16 napja és 5 órája
TOP 5 LEGNÉPSZERŰBB ESZKÖZ
Gép neve

90%
Gép neve

90%
Teljes lista