Dedy, azt jól láttam a neten amúgy, hogy a fix 50es obi az nem képstabilizátoros? Annyira nem értek a gépekhez sajnos, de nem hinném, hogy az a gond, hogy a d3000 váz jobban stabilizálta a képet... :D
Nem lehet mindig állványról lőni... az én képeim közül csak a láthatóan nagy záridős képek készültek állvánnyal, és ha megnézed a képeimet, nem hiszem, hogy lenne olyan, amire rá tudnád mondani, hogy életlen, tehát azt, hogy "most már látom", azt kizárnám. :) Én nagyon érzékeny vagyok a saját képeimre, ha nem penge egy kép, akkor dobom ki.
Ha valakiről mondjuk lövök egy sorozatot, akkor engem nagyon korlátoz az állvány. De olyankor van elég fényem, szóval ilyen kis záridő szóba sem jöhet.
először: kontroll - tedd állványra. Így kiküszöbölunk minden mást.
másodszor: nagyobb felbontás >> több részlet. Lehet hogy most _látod_ hogy nem éles
harmadszor: megfelelő légzéstyeknyika
Krízisben vagyok emberek! Az új gépemmel 1/60 alatti záridővel csak ritkán penge a kép. Nem értem miért, elvileg a nehezebb váz kevésbé mozdul be, márpedig ez vagy 3x olyan nehéz, mint a D3000.. :(
Ez így nemjó :D Nem tudja valami, miért van ez?
Nem csodálom,hogy kétségbe vagy esve.Én 20 éves voltam amikor el kezdtem dolgozni.Én azon kevés emberek közé tartoztam akik már általános 5-ik osztályban tudták,hogy mik lesznek, ha nagyok lesznek. Az lettem,de csalódtam,a többit hozta az élet. Most meg nem tudom mi lesz velem,de legfőképp a családomal.
Ttomi: 21 évesen kezdtem el dolgozni, 3 évet húztam le egy cégnél, de ott hagytam, ott süllyedt a hajó, hiába volt állami cég. Most itt vagyok egy tök jó szakmai tapasztalattal és még sem kellek sehová munkaerőnek. Kétségbe vagyok esve... :(
Kösz Katka,eddig nem rúgtak ki.Eddig mindig én hagytam ott a sülyedő hajót.Minden hiába,lasssan a kapitányt is lapátra teszik.Igaz,ma már nem ilyen beosztásban dolgozom.Döbbenet,az ember minél öregebb lesz ,annál nehezebb és rosszabb helyzetbe kerül......
Kész vagyok..................
Kösz Katka,eddig nem rúgtak ki.Eddig mindig én hagytam ott a sülyedő hajót.Minden hiába,lasssan a kapitányt is lapátra teszik.Igaz,ma már nem ilyen beosztásban dolgozom.Döbbenet,az ember minél öregebb lesz ,annál nehezebb és rosszabb helyzetbe kerül......
Kész vagyok..................
te merre laksz tomi?:)
mi az uj geped?milyen gep?lehet h az optikad back vagy front fokuszos