Kérdések és Tanácsok
1562 hozzászólás
2011-03-28 18:00:21 #374

Én gép helyett inkább obit javasolnék. :) Lehetőleg nagy fényerejű telét vagy fix 50mm-t (1.4), néha azzal még esős időben is olyan képeket csinálok, mintha szép idő lenne.

68 hozzászólás
2011-03-28 17:52:23 #373

Keedves mindenki!

Kell egy jó gép!  Talán portrézni tudok a legkevésbé, de az érdekel a legjobban. Mit javasoltok? 

Üdv: Gecsa

6 hozzászólás
2011-03-27 21:02:33 #343

Köszi Deadness!

Igazán sokat segítettél.

1562 hozzászólás
2011-03-27 20:14:18 #338
A nagyon jo allvanyok nagyon dragak, ugyhogy szerinte, inkabb attol fugg, hogy mennyit szeretnel raaldozni. Szerintem felesleges egy 100 ezer kornyeki Manfrotto allvanyt venni (fejjel egyutt persze), amig pl. nem profi tajkepfotos az ember. En egy 10 ezer ft kornyeki Hama allvanyt hasznalok, es eddig bevalt (habar en nagyon ritkan hasznalom).
176 hozzászólás
2011-03-27 20:08:14 #337

sziasztok, egy kérdéssel fordulok hozzátok. gondolkodom egy állvány vásárláson, de segítségre lenne szükségem ezen a téren. milyen állványt érdemes venni,melyik márkák megbízhatóak,starpabiróak? egyes állványokhoz jár az állványfej,másokhoz nem,mért van ez?  remélem valaki tud irányt mutatni aki már használ állványt.

köszönöm.,

1562 hozzászólás
2011-03-27 19:28:50 #326
Ezt a linket ajanlom neked tanulmanyozasra. Itt mindent elolvashatsz a makrozasrol es a hozza szukseges kiegeszitokrol is: http://www.deltax.eoldal.hu/cikkek/a-makrofotozas.html
6 hozzászólás
2011-03-27 19:05:59 #321

Sziasztok!

Valaki tudna nekem tanácsot adni?

Makro fotózáshoz,makro objektív hiányában az előtét lencsét vagy a közgyűrűsort érdemes használni?

Köszi előre is! 

16 hozzászólás
2010-11-22 13:59:39 #110

Üdv!
Remélem nem gond ha felteszek ide egy kérdést!?
Sony a330 DSLR emhez szeretnék objektívet venni. Namost mivel a sony objektívek baromi drágák (nekem) ezért érdekelne ,hogy meik objektív kompatibilis még evvel a géppel?
Segitségeteket előre köszönöm!!

20 hozzászólás
2010-10-14 16:29:17 #88

2. Tanács: Portré fénykép készítése!

Ha ki szeretnéd próbálni a portré fotózást akkor ajánlatos az ismerősökkel, családtagokkal kezdeni a fotózást.

Modell: Kezdés képpen lányokat vállaszatok modellnek.

Hogy miért lányokat?
Mert általában a "mai" lányok jobban hajlanak arra, hogy őket fotózzák, mivel láthatjátok közösségi oldalakon kismillió képet raknak fel magukról :)

Helyszín: Kezdetnek két helyszínt ajánlok, amihez semmiféle plusz felszerelés nem kell:
1. Ablak mellett(nappal): Azért jó ablak mellett fotózni, mivel a rajta beérkező fény szépen szétszóródik a modellen(még jobb ha az ablak előtt van egy FEHÉR félig átlátszó függöny).

2. Szabadban: Szabadban, ha erősen tűz a nap, akkor árnyékos helyen érdemes fotózni, mert ha közvetlenül éri a fény a modellt(főleg ha szemből érkezik ez a fény) akkor az arcán kemény árnyékok jelennek meg, nem beszélve arról, hogy a modellünk hunyorogni fog az meg igazán nem mutat jól a fényképen :)

Modell beállítása: A modellt mindig úgy állítsuk be hogy kényelmes pozíciót vehessen fel.

Miért is erre szükség?
Nem csak azért, hogy a modell kényelmesen érezze magát, hanem azért is mert a fényképen nagyon visszaüt az hogy ha kényelmetlen pózban van a modellünk!

Erre tudok adni egy tippet: 

Mikor beállítjuk a modellt egy pozícióba akkor képzeljük el azt, hogy ezt a pózt 5 percig kényelmesen tudja e tartani. :)

Remélem tudtam segíteni! :)
Ha bármi kérdésetek van, akkor nyugotan kérdezzetek válaszolok szívesen rá :)

20 hozzászólás
2010-08-02 09:08:52 #62
Nekem itt az első tanácsom :) Van egy olyan hiba, amit sokan elkövetnek, még pedig az, hogy tele akarják zsúfolni a képet, hogy minden látszódjon rajta! Ezért lesz olyan sablonos! Figyeljétek meg a környéket: mi az érdekesebb, kiemelkedő téma és az legyen a kép hangsúlyos része!
FRISS HOZZÁSZÓLÁSOK
Halló
K:S 4 éve, 6 hónapja, 6 napja és 16 órája
válasz 2
nemeric-admin 4 éve, 7 hónapja, 16 napja és 22 órája
TOP 5 LEGNÉPSZERŰBB ESZKÖZ
Gép neve

90%
Gép neve

90%
Teljes lista