Keedves mindenki!
Kell egy jó gép! Talán portrézni tudok a legkevésbé, de az érdekel a legjobban. Mit javasoltok?
Üdv: Gecsa
Köszi Deadness!
Igazán sokat segítettél.
sziasztok, egy kérdéssel fordulok hozzátok. gondolkodom egy állvány vásárláson, de segítségre lenne szükségem ezen a téren. milyen állványt érdemes venni,melyik márkák megbízhatóak,starpabiróak? egyes állványokhoz jár az állványfej,másokhoz nem,mért van ez? remélem valaki tud irányt mutatni aki már használ állványt.
köszönöm.,
Sziasztok!
Valaki tudna nekem tanácsot adni?
Makro fotózáshoz,makro objektív hiányában az előtét lencsét vagy a közgyűrűsort érdemes használni?
Köszi előre is!
Üdv!
Remélem nem gond ha felteszek ide egy kérdést!?
Sony a330 DSLR emhez szeretnék objektívet venni. Namost mivel a sony objektívek baromi drágák (nekem) ezért érdekelne ,hogy meik objektív kompatibilis még evvel a géppel?
Segitségeteket előre köszönöm!!
2. Tanács: Portré fénykép készítése!
Ha ki szeretnéd próbálni a portré fotózást akkor ajánlatos az ismerősökkel, családtagokkal kezdeni a fotózást.
Modell: Kezdés képpen lányokat vállaszatok modellnek.
Hogy miért lányokat?
Mert általában a "mai" lányok jobban hajlanak arra, hogy őket fotózzák, mivel láthatjátok közösségi oldalakon kismillió képet raknak fel magukról :)
Helyszín: Kezdetnek két helyszínt ajánlok, amihez semmiféle plusz felszerelés nem kell:
1. Ablak mellett(nappal): Azért jó ablak mellett fotózni, mivel a rajta beérkező fény szépen szétszóródik a modellen(még jobb ha az ablak előtt van egy FEHÉR félig átlátszó függöny).
2. Szabadban: Szabadban, ha erősen tűz a nap, akkor árnyékos helyen érdemes fotózni, mert ha közvetlenül éri a fény a modellt(főleg ha szemből érkezik ez a fény) akkor az arcán kemény árnyékok jelennek meg, nem beszélve arról, hogy a modellünk hunyorogni fog az meg igazán nem mutat jól a fényképen :)
Modell beállítása: A modellt mindig úgy állítsuk be hogy kényelmes pozíciót vehessen fel.
Miért is erre szükség?
Nem csak azért, hogy a modell kényelmesen érezze magát, hanem azért is mert a fényképen nagyon visszaüt az hogy ha kényelmetlen pózban van a modellünk!
Erre tudok adni egy tippet:
Mikor beállítjuk a modellt egy pozícióba akkor képzeljük el azt, hogy ezt a pózt 5 percig kényelmesen tudja e tartani. :)
Remélem tudtam segíteni! :)
Ha bármi kérdésetek van, akkor nyugotan kérdezzetek válaszolok szívesen rá :)
Én gép helyett inkább obit javasolnék. :) Lehetőleg nagy fényerejű telét vagy fix 50mm-t (1.4), néha azzal még esős időben is olyan képeket csinálok, mintha szép idő lenne.