Sziasztok !
Rengeteg olyan képet láttam már hogy a képen csak egyetlen dolog éles és az a dolog nem feltétlenül a kép közepén helyezkedik el. Például van egy ember és táj és a képen csak az ember éles a többi pedig homályos.. vagy például (nem tudom lehet e felhozni példákat ha nem akkor elnézést kérek érte) Bodykrisz citromos sörös képén csak az legközelebbi sörösdoboz éles.. (nekem is Fuji HS10-em van). Hogy tudmék én is ilyen képet csinálni ? Előre is köszönöm a válaszokat ! :)
Igazán nincs mit! :) Szép estét Neked is! :)
Igen! Köszönöm, közben a gyakorikerdesek.hu-n is érdeklődtem és onnan a shift + w trükköt kaptam, ami ugyanazt eredményezi, mint a tied!
Köszönöm szépen! Szép estét Pestis! =o)
Szia!
A gyorskijelölő eszközön ( bal oldalt felső rész) nyomsz egy jobb kattot, és akkor megjelenik egy kis ablak ahhol át tudsz váltani a varázspálcára. :)
Remélem segíthettem! :))
Sziasztok!
Volna egy technikai kérdésem. Fotóboltban nem találom a varázspálca eszözt. A Ps CS5-öm van, 12.0.4-es verzió. Itt van valahol és én nem látom, vagy újat kell letöltenem, hogy meg legyen a varázspálca?
Előre is köszönöm a segítséget! =o)
Mondjuk én, ha újra vehetném a gépet, ugyan így maradnék a Canon 1000D-nél, de csak a vázat venném meg, + egy jobb obit... :) Én specc az 1100-on azért nem is gondolkodtam, mert tudom, hogy videózásra úgysem használom a gépem, úgyhogy felesleges. :)
Köszönöm a segítséget! :)
Ez a kategória nagyjából ugyan azt nyújtja Nikon és Canon esetén is, de mindkettőből a + 100-ast választanám. :) Azok jobbak, vannak bennük új funkciók és nagyobb felbontással is rendelkeznek, plusz az 1100D szebb is az 1000D-nél, ráadásul mindkettőben van FULLHD videófelvételi lehetőség is, ami azért nem mindegy :)
Mindekettőnél nagyjából ugyan azok a változtatások az elődökhöz képest, a nikon d3100-nak 14Mpixel a felbontása, míg az 1100d-nek 12. (de ez egyáltalán nem fontos szerintem)
Szia!
Megnéztem milyen géped van, ezzel már tökéletesen lehet a hátteret mosni illetve a fókusz pontokat átállítani. Manuál módban (Üzemmód tárcsa "M") ezt meg is teheted.
Az F értéket (rekeszt) vedd lejjebb amennyire tudod, kísérletezz vele.
Az a lényeg hogy a főtárgy és a háttér között megfelelő távolság legyen. Ezzel is lehet kísérletezni.
Üdv,
Attila