gumicsirke...
Kérlek mutass olyan fotós oldalt, ahol külön jelzik, hogy ha valaki új képet tölt fel. Minden oldalon a legutóbbi képek látszanak, ez így is kell, hogy menjen egy fotókkal foglalkozó oldalon.
Nem tudom eldönteni, hogy ócsárolod-e az oldalt, vagy nem...
Ja, és nálunk elég egy kattintás ,s mindenki tudja,hogy kinek a hozzászólására reagáltam.
A kettő nem zárja ki egymást. Ami átmegy a rostán az megjelenne.Nálunk ez a fajta megkülönböztetés működik (olvasott és olvasatlan).Nem vagyok egy informatikai zseni és nem tudom ,hogy ehhez milyen feltételeknek kell teljesülnie.
Egyébként pedig szerintem arról, hogy új kép töltődik-e fel, egyik fotós oldalon sincs külön értesítés, kicsit nonszensz..
Az új hozzászólások megjelenítéséhez pedig olyan adatbázis kellene, ami felhasználónként külön jelzi, hogy ő mit nem olvasott el még. Ezt pedig már facebook-nak hívjuk.
Ha jelezni szeretnénk minden új kép feltöltését, akkor nem lenne szabályzat, és nem lenne elbírálás se.
Rengeteg új kép kerül fel naponta, persze ezt ti nem látjátok, és ha mindegyikről értesítést adnánk, akkor értelmét veszítené a szabályzat, és az adminisztráció is. :)
Kedves Adminok!
Kérdésem volna felétek: nem lehetne azt, valamilyen módon jelezni,ha valaki új képet rak fel?
Mindig meg szoktam nézni az utolsó kommenteket. Itt nem lehetne az egy képhez tartozó illetve a még nem olvasott kommenteket más színnel jelölni? Más fórum aktív résztvevője vagyok (autós klub),ott az olvasatlan kommentek más színnel vannak jelölve.
Meg kellene tanulni azt, hogy mitől lesz egy kép nem zajos, mitől lesz egy portré nem torz, megtanulni a rekesz / záridő / érzékenység témakörét (amikről az interneten van magyar nyelven kb. 800 féle leírás), és utána nézni annak is, hogy mitől lesz egy fotó jó.
A tanulási folyamat ugyan úgy része a fotózásnak, mint minden másnak, amihez kell elméleti alapozás. Nem kell mindent ész nélkül lefotózni, aztán meg nézni, hogy miért nem kapok - vagy ha kapok is kritikát, akkor csak rosszat... Én úgy látom, hogy alapvetően EZ hiányzik azokból, akik unalmas képeket csinálnak.
A fejlődéshez a kritika hozzásegíthet, de itt nem fognak fotózni megtanítani...
Ne akarjátok egyből falni a habos tortát.
Értékeljétek mások képét, és majd ti is kaptok kritikát... Kitartónak kell lenni, de nagyon divattá vált az adminokra fogni, hogy nem kaptok kommentet.... Törekedjetek, és ez nem csak rátok vonatkozik.
Ha tényleg fotózni akartok, akkor keressétek az érdekes témákat, stb...
Nem akarok nagy szavakkal dobálózni, de tényleg törekedni kell, és nem számon kérni. De ezt már ezerszer elmondtuk. :)
Így a kommenteket olvasva, gondoltam leírom a véleményemet, mint felhasználó. Személy szerint meg vagyok elégedve az oldallal, az adminisztrációval. Elég figyelmes és elérhető adminjaink vannak, nem kell napokat várni egy-egy kép kikerülésére.
Én nem örülnék, ha nem lenne szabályzat, és minden képről értesítés érkezne, akkor már nem fotósoldalról lenne szó, hanem képmegosztó oldalról. Bízom az elbírálók képességeiben, hogy az arra érdemes képek kerülnek ki a főoldalra. Az is fejlődést biztosít, ha nem kerül ki egy kép, biztos van oka, méghozzá technikai vagy témabeli, nem szubjektív ok..., de ezt azt hiszem már említették. Az oldal színvonala sem emelkedne soha, ha minden kép jönne ömlesztve. Másrészt szerintem egyáltalán nincsenek szigorú kritériumok, kis odafigyelés kell csak.
A kommentelés...a főoldalon is van sok kép, ami nem kap kommentet...ennek is megvan a maga oka. Az is fontos, hogy aki aktív, az biztosan több értékelést kap...adok-kapok. Nemcsak azokból a kommentekből lehet tanulni, amit személy szerint neked írnak. Vannak nagyon hasznos kommentelések is: technikai dolgokról, kompozícióval kapcsolatos szabályokról, etikáról, szinte mindenféléről. Gyakran le is mentem ezeket, hogy később ne kelljen keresgélni.
Szóval szerintem nem olyan rossz ez az oldal:)