http://aop.mevio.com/. összefoglalók, alapoktól, angolul
"Scot: a jutalékomat megbeszéljük... :)"
:))))))
Gtom, megírjam neki? :))
hat, elkezdtem isrni, de tul hosszu lenne, tanacsolom h elobb ismerd ki a geped, h mit lehet vele a leginkabb fotozni, olvass, nezz utana a helyes kompozicioknak, harmadolasnak, arany metszesnek. tanuld meg a geped hasznalni, ez a legfontosabb. fotozz, minel tobbet, nezd masok kepet, olvassgass a forumokon, tolts fel kepeket, es majd azok akik ertenek hozza velemenyezni fogjak, de legeloszor, tanulj meg helyesen fotozni, ne legyenek ferdek a kepek, az elesseg ott legyen ahol lennie kell, ismerj egy kep editort:)annyit lehetne meselni rolla:)
Valojaban azt sem tudom hol kezdjem el :( esetleg valami tippet tudnatok adni..
Köszönöm szépen!
nem az a fontos milyen a gep, hanem h ki van a gep mogott, a mai kompakt gepekkel is lehet szuper fotokat csinalni, csak tisztaba kell lenned azzal h mire lehet hasznalni a geped:)
Szokrates: Teljesen jó gép, ha majd megtanultál fotózni akkor érdemes egy tükörreflexesre cserélni...
Sziasztok!
Szeretnek a fotozassal foglalkozni amit a baratnomnek is megemlitettem es vett nekem egy finepix s 3300 es csak azt szeretnem tudni hogy ezzel a geppel tudok e valamit kezdeni vagy csereljem le valamire.... ?
Eliszia: A képzaj általában a magas ISO beállításnál, vagy hosszú expozíciós fotózásoknál jelenik meg (pl sötétben fotózásnál). A képen apró pöttyök jelennek meg és a képből is sok apró részlet elveszik. Törekedni kell a minél alacsonyabb ISO használatára a jobb képminőség érdekében.
Nincsenek fontos beállítások, az mindig a fotózandó téma és a fények függvénye.
Mitől jó egy kép? Erre nincs válasz. Nézz a neten sok képet ilyen oldalakon mint ez is, figyeld a kommenteket és lassan összeáll hogy milyen egy jó kép, aztán már csak valami hasonlót kell kreálnod. Csakhogy valami támpontot adjak, összeszedem pár pontba hogy mitől K.jó egy kép:
Azért mert színes, azért mert fekete fehér, mert éles, esetleg tiszta homály és karc az egész...:)
Teljesen mindegy csak működjön! Javaslom, hogy olvass el pár könyvet ebben a témában, mind kötelező darab:
A Digitális Fotós könyv 1.2.3. (Scott Kelby)
Scot: a jutalékomat megbeszéljük... :)
Photosoppal kapcs kérdeznék. Kijelölt terület, mondjuk szem élesítése. Ti hogy??? Nekem nem megy :(
Ahogy csinálom: réteg másolás --> fx melleti valami megnyom --> ctr i --> ecsettel kijelölöm és kész. A videón ezzel, a manusnak már tűéles, nekem semmi sem történik, vagy rosszabb lesz.
Köszi