Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy honnan lehet megtanulni az alapszabályokat és íratlan szabályokat a fotózásról? Könyv, hetilap, havilap,...
Segítségeteket előre is köszönöm!
Üdv.: Erich
Bridge gép kezdő használóként és lelkes fotózni szeretőként elhatároztam kicsit szeretném megérteni a dolgok mivoltját objektív téren. Gondban vagyok ezekkel a gyújtótáv és hasonló dolgokkal. Nem tudom össze lehet-e vagy érdemes hasonlítani egy bridge és egy tükörreflexes gép objektívét.
Alapul vettem egy Canon EF-S 18-55mm IS obit és a saját, fuji s4000 obiját.
Az fujinak a gyújtótávolság: 4.3 mm - 129 mm
A Canonnak : 18-55mm
Ha jól értelmezem a fujinak nagyobb a zoom tartománya, a nagyítás mértéke. Ami még nem egészen érthető számomra, hogy a 35 mm fényképezőgépével egyenértékű gyújtótávolság: 24 - 720 mm a fujinál viszont 29-88mm a canonnál...ez miben nyílvánul meg vagy ez mit jelent?
Nyílván ez a fajta canon obi egy általános célú felhasználásra alkalmas, próbáltam egy általánost választani. Mi a helyzet a tele illetve a nagylátószögű objektíveknél? hogyan változnak az értékek ott?
Elnézést a sok kérdésért és az értetlenkedésért, ti már mind (vagyis nagyon sokan) tudjátok ezeket a dolgokat de kezdő kívülállóként nem is olyan egyszerű. Előre is köszi a segítséget és a fáradozást, lehet totális hülyeségeket beszéltem de abból tanul az ember :)
Köszi szépen!:) Amúgy igen, igazad van én is meglepődtem amikor mondta hogy milyet vett, innen az oldalról meg előzetes utánanézésekből már beugrott a gép maga....Amúgy szeret(ne) fotózni az említett személy csak ugye a kisbaba mellett most nincs ideje... mondjuk bevallom saját magamnál jobb helyen lenne a gép ez tény :) Nem azért mert én értek hozzá hanem azért mert én most eléggé bevagyok bolondulva a fotózásba, sajna (csak) egy fuji áll redelkezésre nekem amivel szorgosan próbálgatok mindent. Na továbbítom neki, köszi mégegyszer!
Tudod RaiDEE, tudom, hogy semmi közöd hozzá és nem is bántó szándékkal, de fogalmam sincs miért vett egy ilyen gépet, amikor totál nem ért hozzá? Elég lett volna egy kompakt is, pont olyanoknak van kitalálva, akik nem akarnak a beállításokkal bíbelődni.
Na, sajnos olyan mód nincs, hogy azonnal, várakozás nélkül fotózni tudjon, az objektív mozgása az a fókusz, azt meg kell várni.. de ez egy tükrös géppel nem lehet olyan lassú, hogy ne lehetne kivárni.
Szóval nem tudom, hogy lehetne segíteni.. talán tényleg a használati utasítás a megoldás.
használati útmutató !!!!!! végig kellene olvasni. :)))
Sziasztok!
Keresztanyám vett egy canon 550d-t nemtudom milyen objektívvel, révén hogy nemláttam és ő pedig nem ért hozzá elmondásból nem tudta elmondani de nem is lényeg szerintem. Azzal a kérdéssel fordult hozzám, hogy hogy tudna úgy fényképezni vele hogy csak tudjon "lövögetni" egymás után, ne kelljen várni fókuszra, objektív mozgásra stb...bevallom teljes mértékben nem értek az ilyen profibb gépekhez révén nekem egy fuji bridge-em van és nem is volt a kezemben tükrös gép eddig. Amúgy kisgyermeke mozdulatait szeretné lencsevégre kapni, ehhez javasoltok valami különleges beállítást?:) Előre is köszi a segítséget és elnézést a tudatlanságért :)
Igen az előzőeket is megértettem!
De köszi mégegyszer...és elnézést!!!!!!!!!!!!!!!!
Hammer: már 2x válaszoltunk Dedivel :D de itt van 3x is - csak M módban tudod használni, ha úgy nem működik, akkor gondolom rossz az adapter, reklamálj, cseréltesd be vagy nem tom' :) nem találkoztam még ilyennel, nekem mind 2 adapterem első felrakásra működött + az összes ismerősömnek akinek van m42-es adaptere, szintén nem volt ilyen gondja (tudtommal)...
Kedves Esel!
Most érkezett meg az M42-es adapterem :)
Amikor rácsavarom az obira figyelni kell valamire? mert a gépre rápattan....de mégis azt írja ki h LENS NOT ATTACHED:::(
Mi lehet a probléma?
Köszi szépen!
Sziasztok,
Egy olyan témában írok kérdést amiről valószínüleg sokan nem tudnak minden fontos dolgot,így én sem.Az utcai fotózásról azaz az emberek,emberi pillanatok fotózásáról lenne szó.Vannak szabályok?Kell a fotóalany hozzájárulása,hogy lefotózzuk őket?Milyen formában kell a hozzájárulását adnia ha kell?Mi van ha nincs lehetőségünk a hozzájárulását kérni?Szóval sok kérdés felmerül számomra ezzel a témával kapcsolatban.Kérnék tőletek tanácsokat,tapasztalatokat és minden tudnivalót. :) Köszönöm előre is
Wiktor