Kérdések és Tanácsok
43 hozzászólás
2012-08-01 13:32:13 #11186

Sziasztok! Raidee kivételével senki sem a kérdésre válaszol (milyen kompaktot ajánlottok) :). És én se arra fogok :D:D, mert a sajátomon kívül nemigen próbáltam másfélét.

De.... aki kompaktot akar, az hadd használjon kompaktot. Valamikor DSLR-t akartam a bridge helyett, most olyan telot keresek, ami a körülményekhez képest jól fotóz. Erre van most igényem. Zsebből előkapni a folyamatosan feltöltött cuccot, és 1 gombnyomásssal megörökíteni az ismételhetetlen pillanatot.

Szóval nem mindig a minőség élvezi a magasabb prioritást.

1562 hozzászólás
2012-08-01 12:46:16 #11185

Egy milc gép 1 obival kb. ugyanannyiba kerül, mint egy alap dslr, és képminőségben nem jobbak. Annyi az előnye, hogy kicsi, semmi más.

Ha azt mondja, hogy komolyabban érdekli a fotózás, és van max 70 ezer ft-ja, akkor miért ne vegyen egy használt tükrös gépet? Vegyen inkább egy bridge gépet, amit kinő majd és fennáll az esélye, hogy nem is lesz vele elégedett?

MILC gépet ennyiért még esélytelen venni, szóval szerintem is az a célszerű, ha esetleg kicsit még gyűjt hozzá és vesz egy olyan gépet, ami nagyon hosszú időn át jól fogja szolgálni.

És végülis a válaszom az, hogy tükrös géppel lehet a legjobb minőségű képeket csinálni, minden szempontból.

Többször is említetted már, hogy voltak irgumburgum helyzeteid a gonosz dslr huszárokkal, de az nem azt jelenti, hogy mindegyik csak villogni akar vele, legalábbis én nem vagyok az a villogós fajta :D

Az lenne a legjobb, ha fotóznál 1-2 hétig egy tükrös géppel, utána meg bridge vagy kompakt géppel kellene fotóznod. Szerintem csak ekkor értenéd meg a különbséget.

Ja, és persze a célfelhasználás sem mindegy, vannak olyan fotós közösségek a neten, ahol az überbrutál minőség a minimum, az én legjobb képeimet sem fogadják el vagy engedélyezik, olyanokat amik máshol (más, magas színvonalú oldalakon) top képek között vannak.

Szóval addig amíg egyszerűen csak képeket akarsz csinálni, mindegy mivel lősz, de ha folyamatosan egyre színvonalasabb képeket akarsz csinálni, és fejlődsz is, akkor előbb-utóbb a gép lesz az akadály, sajnos ez a helyzet.

149 hozzászólás
2012-08-01 12:23:08 #11184

Isten ments hogy harcba kezdjek a profi DSLR-esekkel, de tükör nélkül már nincs is jó gép ?

Ha a kezdet kezdetén kezetekbe kaptatok volna egy tükrös gépet hány ezredik képetek sikerült volna ?

És ha valaki nem akar 3 obival a táskájában mászkálni az kezdhet bridge-el, vagy teszem azt a MILC kategória is lehet jó alternatíva mivel tudomásom szerint az überkirály Nikon is a vacak Sony szenzorját használja.

Annyira fontos az a nyüves tükör ?

Stimt, hogy a bridge kicsi szenzora Iso 200 fölött minősíthetetlenül zajos, de soha nem a nagyobb szenzor  vagy a cserélhető obi miatt teszitek a voksotokat a DSLR mellett amit a MILC-ek is tudjnak és sorozatban vagy videóban azért magasan verik a DSLR-eket.

Vagy csak a méret a lényeg és kilós kenyér méretü géppel profibbnak látszódunk ?

157 hozzászólás
2012-08-01 11:49:04 #11183

SzitaG!

Én egy s4000-et használok és próbálom kiismerni, nemrég kezdtem el vele fényképezni. Nem rossz kis gép, valóban sok manuális beállítás elérhető rajta. Nekem egyedül a sötétebb helyeken való fényképezéssel van gondom, nem mindig jók a képek :/

322 hozzászólás
2012-08-01 10:12:45 #11182

DSLR-t neki ha komolyabban akar fotózni tessék bújni a Vaterát!!

19 hozzászólás
2012-08-01 01:57:14 #11181

Helló mindenki!

Egyik ismerősöm épp egy kompakt gép vásárlásán töri a fejét, max 70 000 Ft értékben. Szeretne komolyabban megismerkedni a fotózás rejtelmeivel, így én mindenképp egy olyan gépet ajánlottam neki, amin lehetőség van manuális beállításokat alkalmazni. Tudnátok ajánlani valamit?

Mivel hölgyről van szó ő egy Nikon Coolpix L810-es gépet nézett ki magának, mert az olyan szép. :-) http://pixinfo.com/fgep/Nikon_Coolpix_L810
Ez szinte teljesen automata.

Én viszont egy Fujifiilm Finepix S4000-es gépet ajánlottam neki.                                       http://pixinfo.com/fgep/Fujifilm_FinePix_S4000

Esetleg valami más ötlet? Előre is köszönöm!

262 hozzászólás
2012-07-31 11:31:41 #11171

Esel,Krampusz,

Köszönöm az információkat ,tisztábban látom a dolgot :)

428 hozzászólás
2012-07-31 10:03:27 #11169

"Wiktor: elméletileg, ha három vagy több embert fotózol utcán akkor nem kell engedély, mert az egy csoportnak számít (ettől függetlenül vehetik rossz néven és elkezdhetnek hisztizni de jogilag rendben vagy)"

Csak abban az esetben ha az alany nem egyértelműen felismerhető, az ábrázolás nem portrészerű. (ha már tömegfelvétel definíciója).

Ráutaló magatáartás (pl kamerába néz, mosolyog) kivételt képez, DE az igazi bebiztosítás az írásos engedély ami tartalmazza a beleegyezést a kép elkészítésébe ÉS publikálásába. Na ilyen ugye folyamatosan hordunk magunknál... Főszabály, hogy nem portrézunk utcán, tömegfelvétel esetén a túlzottan közeli képek kerülendők. Amennyiben mégis arcokat szeretnél, marad a beszélgetés előtte (és kritikus esetben ezeket sem publikáljuk...)

157 hozzászólás
2012-07-31 09:19:08 #11168

Rendben, köszi a segítséget mindenkinek!)

1562 hozzászólás
2012-07-31 09:05:22 #11167

Pontosan!

FRISS HOZZÁSZÓLÁSOK
Halló
K:S 4 éve, 8 hónapja, 2 napja és 19 órája
válasz 2
nemeric-admin 4 éve, 9 hónapja, 13 napja és 1 órája
TOP 5 LEGNÉPSZERŰBB ESZKÖZ
Gép neve

90%
Gép neve