Deadness, vannak ellent mondások a szavaidban, de én nem akarok itt veszekedni meg ilyenek, semmi gond nincs ezzel :) Mindenki volt egyszer kezdő, mindenki a semmiből fejlődött, van akinek nincs érzéke hozzá és vna akinek van, de ha az ember meg sem próbálja soha nem is fog rájönni. Viszont sokkal jobb ha van egy ember vagy itt ebben az esetben ez a közösség aki segíti a kezdőket, esetleg tanácsot ad hogy mit kéne másként. Én nem fogom soha azt mondani hogy miért nem raktátopk ki a képeim mert én is tudom hogy vannak jóval szebb és jobb képek mind minőségileg mind technikailag, szemszögéleg és még millió egy szempont alapján. Jól csinálják itt sokan amit csinálni kell és én tisztelem is őket, főleg ha azok segítenek nekem abban hogy miként lenne az a kép mégjobb. És itt most nem a gépről van szó mert sok esetben nem az dönt. sőt.. de ez a téma már lényegtelen. Persze ha nem nézitek jó szemmel itt a kezdőket akkor lehet korlátozni a feltöltést stb.. én is programozó vagyok, jól tudom hogy működnek ezek a rendszerek természetesen, de szeretném a fényképezést mint hobbit is kicsit elsajátítani ha csak alap szinten is. :) Na de az offnak vége. :)
Tamás, örök téma.. de az amatőr szó a fotózásban nem azt jelenti, hogy valaki kezdő.
Azt itt úgy hívják, hogy kezdő. Emiatt sokszor megszóltak már minket: "miért nem engedélyezitek a középre komponált rózsámat, ami mögött a háttérben a mamám ül a wc-n, ha ez egy amatőr oldal?" :D Stb..
Az amatőr fotós az, aki nem keres pénzt a fotózással, de jó fényképész. Sőt, a legnagyobb fotóművészek is amatőröknek számítottak, és számítanak is, mert általában nekik van saját stílusuk, ami felismerhető.
Itt van erről egy nagyon jó írás, ajánlom mindenki figyelmébe:
http://birdie.hu/blog/2008/hobbifotos-amator-fotos-fotografus-profi/
Hasznos olvasmány!
Sziasztok.
Csak egy hozzáfűzni valóm lenne a témához amit itt veséztetek tegnap. A heti téma mindig opcionális, ez tiszta sor, viszont a felhasználók nagy része (köztük én is) még nem olyan szinten értünk hozzá hogy megpróbálhassunk ilyen dolgokat mint pl most ez a derítőlapos fotózás. Persze ez gyenge indok mert ahogy írtátok itthon is lehet barkácsolni, de a hozzá nem értés elég nagyban visszafogja a dolgokat. Én pl fokozatosan haladok csak előre felé. Először a gépemmel ismerkedem meg hogy mire képes és mik a korlátok, záridők, rekesz nyílások, mikor mi a jó aztán jöhetnek a különböző eszközök. mostmár ha ránézek egy képre nem csak annyit látok hogy hú de szép hanem már meglátom azt is hogy bemozdult a kép, szükebb rekesszel szebb lenne és hasonlók. Természetesen ezt nektek is köszönhetem mert itt köztetek csak tanul az ember. Azért is regisztráltam ide mert ez az oldal elvileg az amatőr fotósokkal is foglalkozik nem olyan mint a fot*zz.hu.. de ez lényegtelen.
No de a zárszó csak annyi, hogy inkább itt rontsuk a levegőt és próbáljunk tanulni a hibáinkból minthogy az utcákon kóboroljunk, rongáljunk, vandálkodjunk, drogozzunk és hasonló h*lyeségek.. Elnézést az off szövegért is. :)
Kérek minden kedves felhasználót, hogy a nem szervesen a heti témával kapcsolatos beszélgetést folytassák a társalgó fórumtopikban!
Köszönöm!
a hanyatlást mi sem jelzi jobban, minthogy az admin nem szólt ránk, hogy ne offoljuk szét a Heti Téma topikot, sőt ő is beszált.... muahahahahaha :D
pont a kék óra, ami azért álltalában az embereknek üres :)
(szerintem az iidőhiány csak egy bizonyos szintig lehet kifogás)
jó éjt
Tudom én hogy így van ez (utolsó sorra válasz).
Időhiány: mai rohanó világunkban... közhely, de sajnos, sajnos igaz . Ezzel sztem mindeki küzd, derítőlap hamarabb akad. :)
Jó éjt!
a kék óra is olyan, hogy sokaknak biztos meg kellett mézni mi is az, aztán adott időben adott helyre kivándorolni... és látod... már is nem érkezett kép rá, csak 3...
A kék órát csak azért választottam, mert amikor elkezdődött az a jelenség, hogy a heti téma nyertese nem jelentkezett, és hétfő este szavazásra bocsátottam a témát, akkor volt először 3 téma, és ezeket futtattam végig, nem akartam újakat kitalálni, ennek csak ez volt az oka.
De igaz, nem volt jó ötlet...
Mindig azok a témák futnak, amikhez vagy nem kell lényegében SEMMI, vagy nagyon egyszerű utómunka kell (FF).
Kíváncsi vagyok, milyen ellentmondásokat fedeztél fel, annak nincs értelme, hogy megemlíted, aztán meg azt mondod, hogy nem akarsz veszekedni, ezt nem tudom komolyan venni.
Nem azt mondtam, hogy ide nem várunk kezdőket, hanem azt, hogy az amatőr szó jelentése nem egyenlő a kezdőével, és ezt egy nagyon jó cikkel is alátámasztottam.
Nem tudom honnan olvastad ki a szavaimból azt, hogy nem nézzük jó szemmel a kezdőket..!?