Társalgó
1562 hozzászólás
2011-08-02 00:38:25 #1574

Én már elég régóta veszem. :)

Egyébként a beküldés az nem teljesen korrekt így, mert egy bizonyos fotós oldalra feltöltött fotókból válogatnak (onnan is általában olyanoktól, akiknek már van több, bizonyos szintet elért fotója :).

Azért írok ennyi bizonyost, mert nem szeretném reklámozni a "konkurenciát".. :D

1455 hozzászólás
2011-08-02 00:34:38 #1573

Sziasztok!

Ma reggel (ami csak nekem az, mert már 13:00 volt amúgy... :D ) megvettem a digitális fotó magazin július-augusztusi dupla számát (1180 Huf), és azt mondom nagyon megéri! Tele van érdekes dolgokkal, technikákkal, újdonságokkal, tanácsokkal, Ps oktatás, és sok minden más.

Azon kívül, van benne egy olyan durva fotósorozat egy vágóhídról, hogy el kellett gondolkodnom, ezt hogy engedhetik publikálni, ha mi még bezárt állatokat sem fotózunk...Aztán persze miután elolvastam a cikket, megértettem, mert pont az ilyen üzemek ellen hívja fel a figyelmet az úr akit úgy hívnak Tommaso Ausili. A képket tényleg csak erős idegzetűek nézzék meg, aki egy legyet is sajnál lecsapni, az inkább hagyja a fenébe...

És ez csak az első pár oldalon volt található. Az magazinnak lehet fotókat is beküldeni, és az arra érdemeseket publikálják, és szakemberek mondanak róla véleményt. Ez meg szerintem egy kezdő fotós álma. hogy egy országos magazinban a nevével ellátva megjeleni egy fotója.

És vannak havonta induló fotópályázatok is. Ahol ugyancsak a legjobb képeket leközlik az aktuális számban. A mostani témájuk hasonló a mi zenei hetünkhöz, csak ott ritmus... :)

Szóval aki úgy gondolja keresse meg az oldalt és hajrá!!! :) Persze az újságot is ajánlom, elég hasznosnak, érdekesnek tűnik!

www.fotomagazin.hu

6 hozzászólás
2011-08-01 23:39:48 #1572

Hát igen :) köszi a biztatás :) vagyis remélem, hogy az volt :D:D

6 hozzászólás
2011-08-01 23:39:11 #1571

Hát igen :) köszi a biztatás :) vagyis remélem, hogy az volt :D:D

17 hozzászólás
2011-08-01 22:39:49 #1570

Másképp nem megy, csak ha próbálkozol... :) Jópáran így vagyunk, csak próbálkozunk, aztán valami ki sül belőle. Hol jobb képek, hol rosszabbak :) 

6 hozzászólás
2011-08-01 21:55:15 #1569

Hát megnyugtató, hogy nemcsak a hűdeprofikat várjátok, mert én még mondhatni az elején tartok a dolognak. :D 

Egyébként nálam legtöbbször nem az ihlet hiánnyal  van a baj, hanem azzal, hogy nem sikerül vagy nem úgy sikerül megvalósítanom a dolgokat, ahogyan szeretném és így tucatfotó lesz. vagy snassz... :D 

De próbálkozom és várom szeretettel a kritikákat :D 

1562 hozzászólás
2011-08-01 21:52:16 #1568

Beussy: ez attól függ mit szeretnél fotózni, és mennyire gondolod komolyan. :) A portfóliódból látom, hogy igazából mindenféle neked tetsző témát lefotózol :) Ami nem is baj, csak egy igazán jó objektív elég nagy befektetés, viszont szerintem csak akkor érdemes ezt a lépést megtenni, ha már a modtani objektíved hibáit, hiányosságait fel tudod sorolni, szakkifejezésekkel együtt! :)

Ha portrézni, utcán fotózni szeretnél, akkor fix 50mm. (olcsó, és a képminősége ver kismillió drágább objektívet).

Ha természetfotózás érdekel, akkor nagy látószög, 14-17mm-es kezdő gyújtótávolsággal, de ne fogjon át túl nagy tartományt, mert a nagy zoom olcsóbb objektíveknél nagy minőségbeli romlást is eredményez, ami pedig minőségileg megállja a helyét ebben a kategóriában az 200 ezer ft-nál kezdődik nagyjából.

Ha makrózni, akkor makróobjektív természetesen, de azzal lehet mást is fotózni.

Ez egy elég összetett kérdés, és a személyes válaszom az, hogy a jobb objektív lehet, hogy szebb minőségű képeket csinál, de jobb képeket csak te tudsz, ehhez pedig nem egy jobb objektív kell, hanem sok-sok tapasztalat és szemlélet változás, ez kell, hogy legyen a nappalod-éjjeled, szenvedéllyé kell, hogy váljon.. addig felesleges. :)

1562 hozzászólás
2011-08-01 21:44:34 #1567

Persze ezzel most lehet jól elrémítettelek. :D De nem arról van szó, hogy csak hűdeprofi fotókat várunk, de van egy olyan folyamat minden fotós "palántánál", amikor lefotóz mindent, amit meglát, és ugye neki tetszik is.. :) Csak ugye nem feltétlenül állja meg a helyét egy olyan közegben, ahol már tapasztaltabb fotósok is vannak. És éppen az a célja az oldalnak, hogy segítsük egymás fejlődését, viszont tartanunk kell egy bizonyos minőségi mércét. Ha látnátok miféle fotók kerülnek fel néha.. :)

6 hozzászólás
2011-08-01 21:39:37 #1565

Szia!

Köszönöm a válaszod :) Egyébként bocsi rosszul fejeztem ki magam, mert a szabályzatban leírtak egyértelműek, inkább csak arra voltam kíváncsi, hogy mennyire számítanak a szubjektívebb szempontok. Mivel erre is válaszoltál most már egyértelmű. :)

Még egyszer köszi :)

134 hozzászólás
2011-08-01 21:34:54 #1563

Deadness-Admin,szia Nekem lenne egy kerdesem szeretnek objektivet venni kicsit komolyabbat a Canon EOS1100 gepemre mit javasolsz azt hallottam hogy teged kell kerdezni :D

Mäsik kerdes honnan tudnek Photoshop programot leszedni vagy azt mindenkepp vennem kell??? Mert akkor gyüjthetek rä :O

Köszönöm segitseged es välaszod elöre is.

Üdv beussy

FRISS HOZZÁSZÓLÁSOK
Halló
K:S 4 éve, 8 hónapja, 1 napja és 11 órája
válasz 2
nemeric-admin 4 éve, 9 hónapja, 11 napja és 17 órája
TOP 5 LEGNÉPSZERŰBB ESZKÖZ
Gép neve

90%
Gép neve

90%
Teljes lista