Verpix, az Adobe RGB nem jó, mert az nagyobb színtartományt fed le, mint az sRGB.
Az sRGB színprofil színeit tudja a WEB hitelesen megjeleníteni. :)
Így már okés? :)
Katka képe alatt olvastam, hogy nem jó az RGB-be menteni a képeket. Akkor hogy jobb, tud valaki segíteni? Lehet hogy én sem csináltam eddig jól valamit ? :(
Én nem is tudom néha minek koptatom itt a szám....
:) koszi mindent :) en meg maradok par orat :D
Attila! Kösz, hogy beszélgettünk és hogy elszórakozhattam a képeddel. Jó éjszakát kívánok! Csá!
ott a pont :)
Valóban jó dolgokat feszegetsz. Meddig fotózás, és mikortól digitális mű, vagy alkotás. Szerintem mind 2 dolog fontos. Jó képből lehet digitálisan mégjobbat, vagy valami újjat, jót csinálni. A médi a celebvilág ma már seholsem lenne, ha nem lenne digitális segítség, amivel szebbek, formásabbak, eladhatóbbakká válnak a nagy "sztárok" Sok példát láthatsz a világ nagy hírességeiről a neten, hogy miután egy VÉRPROFI lefotózta, milyen ronda lett Pl.: Madonna, vagy Angelina J, és a többiek. Sajnos én még nem rendelkezem azzal a művészi vénával, hogy fotós szemmel lássak mindent és azokat megörőkítsem. Minden bántás, és sértés nélkül mondom, hogy eszembe sem jutna 2 gumicukrot fotózni meg valami homályos izéket stb. Izlések és pofonok. Mindenkiben itt van valami, amit ha nem tart vissza egyszer csak kijön, talán majd még belőlem is, ha itt tudok közöttetek maradni és ihletet kapok tőletek :)
Igen, nagyon erdekes tema, hogy meddig szamit fotozasnak es mikortol digitalis muveszet... Ez a modell peldaul azt mondta nekem, hogy az en kepeim mar inkabb digital art kategoriaba tartoznak. Ennek nem orultem annyira mert engem a fotozas mindennel jobban erdekel, szoval a Photoshoppolas megmarad majd csupan sajat magam oromere :) En is nagyon szeretek a kepeimen dolgozni, nem tartom munkanak :)
Nekem sajnos nincs ilyen jó szerencsém, hogy ilyen fantasztikus modelleket fotózhassak, ezért élvezettel dolgoztam a tiéden :) Ami a Ps munkát illeti, szóval vannak akik ezt nagyon nagyban nyomják, iszonyat jó képeket "varázsolnak" elő. Tudom sokan a természetesség mellett vannak, de olyan jó, mikor egy meglévő képből, valami módon valami új jön létre, egy talán kicsit jobb, érdekesebb kép :) Én szeretem csinálni:)
Nagyon köszönöm! Akkor most ezek szerint az eddig feltett képeim is zűrösek? Ha felteszem leközelebb sRGB-be akkor élethűbb színei lesznek a képeimnek? ...már bocsánat, de tényleg ilyen buta vagyok :( ezt nem tudtam eddig?