A benzinkutakon van levegő,igaz nincs leszűkítve a levegő útja. Esetleg porszivó????????
Hülyeség????????
Igen, tudom, de most egyelőre ne csavargasd, mert lehet, hogy csak ott van homok, a csavargatással meg még beljebb kerülhet.
Nincsen ismerős, aki mondjuk valami műhelyben dolgozik, ahol van nagy nyomású levegő? Azzal ki lehetne fújatni óvatosan. Vagy még mielőtt szervízbe mész, gyógyszertárakban lehet kapni levegőpumpát (körtepumpa - http://fotokellek.uw.hu/termek/kortepumpa.jpg) nagyon olcsón, és ezzel meg leher próbálni a kérdéses területeken a fújást.
Dedi bazzeg, jó, de én szoktam a manuális fókuszt is használni..... :(
Na, majd nézek valami szervízt, bár szerbiában szerintem 200km-es körzetbe nincs semmi. :D Sőt.
Ági bazzeg...
Először is nem tudom minek tekergeted, ha van rajta autófókusz. Viccen kívül, ne csavargasd a fókuszgyűrűt, mert a homok karcol, kárt tehetsz az obiban.
Ha házi módszerekkel nem tudod belőle sehogy sem kifújatni a homokot, akkor csak szervíz.. Sűrített levegő kizárva, mert kiszámíthatatlanul viselkedik.
Komoly baj elvileg nem lehet, ha tényleg nem volt letéve stb...
Sziasztok!!
Na, az van, hogy valamelyik nap voltam egy strandon fotózni, és az obim tele ment homokkal.. pedig óvtam, vigyáztam rá, le se tettem... talán a szél fújhatta bele... :(
De amikor tekergetem az obit, hallom ahogy ropog a homok...... brrrr....
Mit tegyek ? :(
sziasztok, szia melone. nekem egy canon 500d es egy pentax k100d-m van, mind 2 geppel tokeletesen meg vagyok elegedve.nem akarok litaniat irni itt h canon, nikon, pentax, vagy akarmi, de h jo portre optikat akarsz elfogathato aron gondolkozhatsz nyugodtan m42-s objektivekben is. canonhoz a chipes adapter mar 4200 fttol van, en is azt hasznalok most egy 50mm fix pentacon optikaval, gyonyoru, penge eles kepet lehet vele kesziteni, aztan ott van a carl zeiss optika, a domiplan( az is zeiss) vagy akar egy helios, vagy jupiter, vagy mir, ezek gyonyoru kepet rajzolnak, es nagy fenyereju optikak, meg uvegbol, es jo nehez vasbol:), amit en szeretek mert erzem h van sulya. ezekhez az objektivekhez olcson hozza lehet jutni, es ha megszokod h manualis fokusz es manualis objektiv, akkor sose veszed le a geprol az optikat. itt azert elony ha van elokep funkcio
Halihó!
Gépem: Nikon P500
Problémám, hogy lakásban nem tudok az örökmozgó gyerekekről értékelhető képet készíteni. Vakuval is szoktam kisérletezni, sajna csak belső vakum van. Vakuval is bemozdultak a képek.
Az obim fényereje 3.4-5.7. Gondolom ez lehet a bajság. Elég sok fény jut be a lakásba, mégis "hosszú" záridőn lesz világos csak a kép. (kb 1/30) (mozgáshoz viszonyítva hosszú, úgy értem)
Az iso-t 400 fölött nem használom, sajnos a fölötte lévő értékek már latszanak a képen.
A rekeszről nincs is értelme beszélni, főleg, ha zoom is kényszerű.
Bocs, ha elméleti zavarban vagyok.
Üdv és Köszi: Vanda
Értelek, Jelen pillanatban megyek az olcsóságra,mert nekem az a lényeg hogy elsőre megtanuljam a fix objektívet használni!
De a tanácsaid alapján szerintem megmaradok az 550d-nél és szépen apránként ,inkább idővel veszek hozzá drágább objektívet. Egyszerűbb szerintem,mint gyorsan összevásárolni mindent. Kicsit utánnaolvasgatok , segítséghez fordulok,és utánna vásárolok.
Vagy ha a d5100 hoz lesz fix obi a saturnban és jó,akkor lehet amellett döntök..
Elég nehéz ez a dolog...nem gondoltam volna -.-"
:D Nem jöttek a lányok :DD
Porszívóval nem hiszem, hogy nekiesek az obimnak.... :D