uv szűrőkről mit kell tudni? még nem vásároltam soha, azt tudom, hogy erre 58mm-es kell. ezek menetesek?
Nagyon köszi!
uv-re meg kompenderre gondoltam mindenképp hogy szerválok rá.
Csak jó fények legyenek! :)
Szép darab lesz ez,nem kell rá semmilyen adapter a kép alapján. :-)
Azért egy UV és/vagy egy CPL szűrőt hegessz rá...... :-)
Mindkettő hasznos dolog,de külön-külön is.
Örülök az obidnak,panaszod nem lesz rá,de meg kell majd szoknod!
ef-es bajonettes, elvileg nem kell adapter ha jól gondolom.
http://www.flickr.com/photos/nagygabor1982/8315273920/in/photostream
Ha Canon EF vagy EF-s bajonettje van akkor nem kell adapter mindkettö felmegy a vázra, Ha menetes M42, vagy pl Praktika B bajonettes, vagy régebbi Canon FD akkor kell adapter.
remélem nem kell hozzá semmiféle adapter :) ef-es bár én nem igazán értek ehhez...
remélem nem kell hozzá semmiféle adapter :) ef-es bár én nem igazán értek ehhez...
Gondolom M42-es adapterrel tudod felszögelni a vázra... :-)
Ha csinálsz vele képeket,valamelyik kategóriába dobj fel egy fotót.Mindegy,hogy felkerül e a főoldalra vagy sem... :-)
Mondjuk mostanában olyan sz@r idő van napközben,hogy se fény,se színek..... :-(
Meg is vettem, holnap ideér. épp flickr en nézegetek EF 70-210/f4 obival készült képeket. Szinte tényleg potom pénzért vettem, ha csak megközelítőleg olyan lesz a rajzolata, mint amiket látok neten, akkor már megérte :) Biztos furcsa lesz a tolózoom de majd megszokom. Nagyon kellett már egy makroobi is, ez azt is betakarja 1:4-el ...
Igen,menetesek és toldhatóak(további szűrőket lehet szerelni rájuk).
Az UV szűrőnek különösebb szerepe nincsen(szerintem),max a frontlencsét védik a karctól/portól.
A CPL szűrő(mely rácsavarható az UV szűrőre),az már látványosabb hatást produkál.Többek között az ég kékjét tudod vele állítani,visszatükröződéseket lehet vele "eltüntetni",stb......
Hasznos dolog,nekem is van némely obimon. Az 58mm-es ára újonnan 3000Ft körül kapható,akár a Vaterán is(én pl ott vettem).
Egy ilyet mindenképpen szerválj be...... :-)