Köszi! :)
Lencsés kell mindenképp, mert a nikonos adaptereken, ha nincs lencse, nem lehet végtelenre állítani az élességet!
Óhh, köszönöm a gyors választ! :)
Hejj de örülök, ennek a jó hírnek! Teljesen fel lettem spanolva! :D Ránézésre csak a rekeszt vágtam, meg hogy 135mm, azt jól gondoltad. De azok a tesztképek nagyon babák... :) Mihamarabb be kell szereznem egy adaptert! :)
Fúúú bakker a pesti út...
Kicsit bekavartak a melóhelyen, de remélhetőleg meg tudom oldani valahogy. Eredetileg úgy volt, hogy 23-24 szabad. Gondoltam a 25.-ét valahogy elbliccelem, mert vasárnap sosincs bent dolgom, max éjszakás héten. Erre bazki.... Van valami hülye törvény, hogy folyamatos műszakban dolgozóknak biztosítani kell egy szabad vasárnapot minden hónapban. Nem tudom minek, talán, hogy tudjunk menni templomba... :D :S
És ez most úgy lett megoldva, hogy 24-re beírták a műszakom dolgozni, és 25 a szabad. Megkavarták a szart rendesen... :S Mert ha véletlenül a gyár ahová szállítókat írok menni fog szombaton, akkor csak úgy tudok menni, ha találok valakit aki cserél velem, vagy bejön helyettem... :((
De remélem a legjobbakat...
Hát uram, ez bizony egy tisztességes portréobjektív. Egész pontosan egy Jupiter 11-a. :) Elég ritka cucc, és áradoznak róla..! Tuti sokkal szebb képet csinál, mint a nikkor obid. :D Itt van róla egy teszt PDF: http://www.hdrfoto.dk/reviews/Jupiter11A_135mmF4_UK.pdf
Azt gondolom látod, hogy F4-22-ig lehet rekeszelni, és 135mm-es, de ezeknél az obiknál az F4 az már olyan elmosást csinál, hogy besz*rsz, egyrészt a nagy gyújtótávoltás miatt, másrészt mert ezek jó cuccok.
Ha nem veszel rövid időn belül hozzá adaptert, akkor pesten ki tudod próbálni majd az enyémmel, csak ne felejtsd otthon :)
Esel! Én nem értek ezekhez a technikai dolgokhoz.
Persze, hogy használtan venném... bár nekem az is elég húzós lesz.
Hogy a különböző forumokat idézzem: "10megapixel már óriásplakátokhoz elég"... nem hiszem h Neked (vagy akár nekem) bármit számítana 2 megapixel :) Viszont találtál 450-et forgalmazó boltot? mert én nem nagyon találtam... vagy használtan nézted?
Köszi Esel!
És az nagy különbség, hogy az egyik 10 a másik meg 12 mp-s?
Deadness! Találtam egy Fujifilm finepix S1000 Fd-t 22.000,- ért , egy húszasért talán el tudnám hozni...szerinted az is jó lenne?