Szia !
Véleményem szerint érdemes lenne DSLR gépet venned , ahogyan Wiktor mondja teljesen már , rengeteg M funkcióval .Szóval én tükrös gépet ajánlanék (Nikon d3200 vagy 5100 ezek amik jó árban vannak és jó gépek , bár hozzátenném h egyiketsem próbáltam ,csak amiket hallottam . Canonokat pedig nem ismerem ) és ha tükrös gép mellett döntesz érdemes kit obival vagy obikkal venni , mert utólag elég drágák hozzá az obik .Nikon d3200+18-105 VR én ezt ajánlanám DSLR gépek közül . Szóval lényeg a lényeg én a helyedben gyűjtenék rá , de akár használtan is lehet jó gépeket kapni egész jó árban...
Bence :)
Köszi szépen!
Igazából szeretnék DSLR gépet, csak igen...az áraktól kicsit megtorpantam :)
Amit néztem az a Nikon D5100....eléggé elgondolkodtam, hogy beruháznék egy ilyenbe...
Én a Coolpix L810-et vettem korábban...meg is bántam elég hamar
Ha nem is szeretnél DSLR gépet akkor is érdemes arra törekedni,hogy legyen manuális beállítási lehetőség a gépen...Nikon Coolpixből a P510 lenne a jó választás...de lehet inkább gyűjtenék DSLR gépre...nagyon mások !
NIKON Coolpix P510 most elég jó árban van
A jelenlegi gépemet szeretném lecserélni (Samsung PL210) .
Szeretek (nék) fotózni minden félét, természetet, állatokat, embereket, tárgyakat...de egyelőre valami "kezdő" gépet szeretnék csak venni, hobbi szinten fotózgatok. Egy ismerősöm ezt ajánlotta amit belinkeltem, de gondoltam először megkérdezem itt a hozzáértőket is :)))
Szia,
Milyen célra keresel gépet?
Sziasztok! ERről a gépről kérhetek véleményeket, tapasztalatokat ?
http://euronics.vko.hu/foto_es_video/fenykepezogep/nikon_coolpix_l610_fekete-p21961.html
Köszi!
Sziasztok,
A Nikon vázak esetében jelenleg a legkissebb model a D90 amiben van motor...az alatt sajna nincs bennük (a régebbi vázaknál nem tudom miven van)
Húha hát ez nékem rossz hír de köszönöm !
Skateguy!
Viszont a Te vázad a D3100 nem fókuszmotorral szerelt, szóval csak akkor lesz autófókuszod ha az objektívben van motor! Egyébként marad a kézi fókusz. Ha ez ojbektív bajonettjén van egy plusz "csavar" szerű hornyos fejű - nem kereszthornyú - dolog, akkor abban nincs motor.
Üdv András
Az első dslr-t vedd meg használtan, nyúzzad ahogy csak tudod, aztán ha megszeretitek egymást utána kezdj el gondolkozni a beruházás/fejlesztés vonalon