Pestis fotójára szavazok, szakmai indokot ne várjatok, még pár év...:)
Éjfélig él a szavazás... a szabály az szabály.. kérlek szavazzatok! :)
Tutu vs. Esel: nehéz eset...
Tütü képe technikailag kifogásolható, de az ötlet és a belefektetett munka az ő oldalára billenti a mérleget, mert kreativitás van benne bőven.
Esel kompozíciója letisztult, természetes, ámde mint kihívó, azért illett volna valami ütőssel készülni (a 'la Pestis -> ő tényleg oda tette azt a képet...).
Az alapján kéne dönteni, hogy melyik kép az, ami valamit megindít, vagy melyik az, ami szimplán vizuálisan élményt ad. Márpedig én úgy gondolom, hogy ha van egy mondanivalóval ellátott fotó, de az szarul van exponálva, az nem nyert.
Nem akarok nagyon fejtegetősbe átmenni, de azért mégis kitérnék kicsit valamire: sokan mondogatják, hogy ha igazán mondanivalója van egy fotónak, annál nem számít a minőség. No, ez így is van, de akkor viszont nagyon-nagyon erős kell, hogy legyen a kép témája, lásd pl. Henry-Cartier Besson képeit. Ő az utcán fotózott, a világ egyik leghíresebb fotósa volt, és mindig odatette a kompoziciót, még ha a minőség nem is mindig volt 100%-os. Teszem hozzá, mindent manuális cuccokkal csinált ugye, amikkel mi ma csak szopnánk és szitkozódnánk.. :D
Szóval, az a helyzet, hogy bármennyire is Tutu képe az, amelyikben a komolyabb munkát, kreativitást látom, annyira erőtlen lett a "megfogalmazás", hogy ha szavaznom kell mindenképp, akkor az Esel képére szavazok, mert az ugyan egyszerű, de legalább technikailag jobb.
Azért tartottam ezt fontosnak leírni, mert nem szeretném Tutut megbántani, vagy demotiválni, és egyébként is, egy kis kifejtés nem bánt senkit. :)
És ha bodykrisz olvassa ezeket a sorokat, neki is itt válaszolnék arra a kérdésére, hogy melyik fotó az, amire 2 órát lehet készülni (2 óráig csinálni). Nos, egy igazán "odatett", koncepciózus kép esetén ez nem csak 2 óra lehet, hanem akár napok-hetek készülődése. Kellékek, megfelelő fények beszerzése, jó helyszín (ha nem műterem) megtalálása, kell sokszor sminkes, stb.. és ilyenkor addig kell 1-1 fényt is ba**tatni, amíg olyan nem lesz, amilyennek szeretné az ember.
Szeretnék a figyelmetekbe ajánlani valamit végszóként:
http://1x.com/photos/conceptual
Igen igen.. épp azon gondolkodtam....
Az első párbajról Tutu képére szavaznék... ebben sokkal jobban benne van a fortuna téma, még akkor is, ha nem a legjobb kivitelezés.. :) Egyébként Tutu, ha azt a zöld lóherét (:D) kiveszed onnan, sokkal nagyobbat üt a kép... még valami kis effektet ráhúzol, és máris jobb lett volna... :)
Na meg a részletekre mind ketten figyeljetek oda jobban, mert ezen buknak a képek legtöbbször... :)
Gratula nektek is!! :) Nehéz téma volt !!! :S
Bibibiiii =oP =o)
Tessék ám a mi párbajunkra is szavazni!
Na, nem én kezdtem meg, csak mire leírtam, Tutu megelőzött... :) :D
Na... megkezdeném a szavazást. :)
Pestis képe: az a helyzet, hogy a fotó maga nagyon tetszik, de nem az árnyék miatt, nem is az ötlet miatt, mivel ilyen árnyékos képek már nyilván vannak, hanem a színek...a színek azok, amik eddigi pályafutása során a legjobban sikerültek! És igen, sokkal inkább tudnám elképzelni az árnyék nélkül a fotót, mert maga az alma nekem annyira ütős, annyira gyönyörű, hogy nem kell semmi plusz már a képhez. Persze, a téma most az árnyék volt, így érthető a megoldás :) Pestis, egy jó tanács! Ezeket a színeket szeretném tőled még látni, mert eszméletlenül gyönyörűvé varászolta a fotót!
Daddy képe: Egy sokkal komolyabb téma.... Letisztult, gyönyörű ff fotó! Gyönyörű árnyékok, morbid téma, mégis annyira békés. Erős kontrasztok, mégis olyan lágy.... A középső koponya mintha valami féle megváltás lenne a szélső kettőnek. Sokáig nézegettem, de őszintén szólva már kezdem félni kicsit tőle :) Így nem szeretném magyarázni, milyen gondolatokat váltott ki.
A szavazatom Daddy képére adom, az indokom az, hogy számomra sokkal mélyebbrehatóbb kép volt, az árnyak is jobban megmutatkoznak rajta, és egyszerűen a hangulata most magával ragadott.... (sajnos:D)
Pestis, nagyot alkottál! :) Talán az egyik legjobb fotód, sőt... (ne feledd ezeket a színeket továbra is alkalmazni! :))
Szeretlek titeket! :) Ügyesek voltatok!
Hogy is volt? A régi háborúkban az ellenfél... ez itt tiszta pszichológia... =oD
Aki későn tölt fel, későn kap szavazatot! =oP
Egyébként meg veheted jó jelnek, hogy nem szavaznak az emberek, mert ez a két kép olyan, hogy meg kell emészteni őket. Elképesztően jó fotó mindkettő, és tényleg nem lehet normálisan szavazni. Itt már az jön be, hogy nem azt nézi az ember, hogy mi a jó a képekben, hogy az egyik a másiknál mennyivel jobb, vagy hogy miben jobb, hanem a hibákat keresi...
No de ha már ennyit firkáltam, akkor szavazok. Az én voksom a Pestis fotójára megy A jövő árnyékában...-ra. Hogy miért? Mert bár mindkét fotó teljesen ott van a szeren és a témát is egy az egyben meg lehet bennük találni, mégis Pestisé az amelyik kimondottan erre a témára készült, ötletelt, beszerzett, dolgozott vele. Tisztában vagyok vele, hogy pitiáner kifogás, de egyszerűen ennyit találtam.
Gratulálok mindkettőtöknek! Nagyot alkottatok ismét! =o)
Szavazzon már valaki basszus :D
Petis - A jövő árnyékában... képére megy a voks... szakmailag szintén nem nagyon tudok mit mondani...de nekem az valahogy jobban át jött.... Deadnessnek is nagy grat, hátborzongató a kép....