Társalgó
1627 hozzászólás
2011-07-29 15:53:42 #1475

Érdemes elolvasni a cikket, és utána nézni a benne szereplő képeknek! Mindenkinek ajánlom!

http://fotomuveszet.com/index.php?option=com_content&view=article&id=796&Itemid=835

1627 hozzászólás
2011-07-29 14:49:57 #1473

ÜDV!

A képeiden az élesség álltalában lecsúszott a témáról, a fröccsenős fotóknál pl a háttér éles, és nem a víz. Gyakorold még az élesség elhelyezését, a témaválasztást, ne legyenek zavaró és felesleges tényezők egy egy fotódon! Legyen mondanivalójuk, lehetőleg rejts el bennük egy kis egyedi dolgot... :)

De legelső legyen a minőségi elvárások elérése, élesség, zajmentesség.

Csak a szabályzatnak megleleő képeket tudunk elfogadni, és csak ezek kerülnek ki a kezdőlapra. Figyelj oda a képeid minőségére, és tudatos szerkesztésére! Nagyjából ennyi a lényege! :)

Ha konkrét kérdésed van a szabályzattal kapcsolatban, tedd fel!

1 hozzászólás
2011-07-29 14:35:48 #1472

ÜDV!

Miért van az, hogy a feltölött képeim nem kerülnek a nyitólapra.Nem nagyon értem a szabályzatot.

Köszi

1562 hozzászólás
2011-07-29 13:05:11 #1466

Nem ízlések és pofonok dolga. Kizárólag a szabályzatunk szerint meghatározott elvek alapján szűrünk. Kerülnek ki néha gyengébb fotók is, ez tény, de főleg azért, mert egy újonnan regisztráltnak az első képeit nem utasítjuk vissza, elvéve a kedvét ezzel az egésztől (habár ez is előfordul, kritikusan rossz képeknél).

Ha konkrétan szeretnéd tudni, hogy miért nincsenek kinn az utóbbi fotóid, arra tökéletesen helytálló az Ági válasza: nincs bennük semmi egyéni látásmód, jellegzetes, teljesen kezdőkre valló kisállatfotók, a legapróbb egyediség nélkül.

Szabályzatunkból:

Néhány példa olyan fotókra, amelyek valószínűleg nem kerülnek engedélyezésre:

"Olyan gyermekfotók, amik a családra tartoznak, amin nincsenek különleges képi, szerkesztési megoldások,

Ugyan ez vonatkozik a kisállat fotókra, ide is csak különleges, dokumentáción túlmutató képeket várunk,..."

Alapvetően az a baj, hogy nem veszed ezt észre, hogy még ezeknek az alacsony mércéknek sem felel meg az a pár kép. És tudod miért? Mert azon a másik oldalon elhitették veled, hogy te nagyon jól csinálod. Mindenhol más a közeg, még Magyarországon belül is, ahol van összvisz 4-5 komolyabb, fotózással foglalkozó oldal. És nem olyan oldalakra gondolok, ahol ömlesztheted a képeket, hanem fotográfiával foglalkozó oldalakról beszélek. Jó ha tudod, hogy máshol sokkal keményebbek az adminok is, és a felhasználók is. Inkább nézegess sok jó képet, ne gondold azt, hogy ott kell megállni, ahol most vagy.. igyekezz jobb képeket csinálni!
924 hozzászólás
2011-07-29 12:51:54 #1464

Remélem nem haragszotok, ha beszállok a beszélgetésbe, ha már a nyilvánoság előtt folytatjátok. =o)

Doctor! Tudom, hogy milyen érzések kavarognak benned, én is így éreztem eleinte, ugyanis nekem is van egy másik oldal ahol a képeim megjelennek. Eleinte én is háborogtam, hogy mi az, hogy a másik oldalon több százan töltik a képeim, itt meg még csak a főoldalra sem kerülnek ki, aztán az Adminok által és magam által rádöbbentem, hogy nincs két egyforma oldal! Teljesen más a beállítottsága a két lapnak. Töltöttem fel ide olyan képeket, amiket oda, de nem jelentek meg, mert nincs bennük semmi extra, ettől még lehetnek szépek, csak nem különlegesek. Töltöttem fel oda olyan képeket, amiket ide a heti témára készítettem, viszont azt meg ott nem fogadták el, mert már nem az a kategória. Nyugodtan nézd meg a másik oldalt és hasonlítsd össze, hogy megyek azok a kiépek, amik mindkettőn megtalálhatóak a főoldalon ( http://kepguru.hu/tagok/mazsola ). Arról nem is beszélve, hogy nekem ezen kívül is volt egy másik afférom az Adminokkal, ami megintcsak elgondolkodtatott, de itt vagyok és úgy érzem, hogy nem céltalanul.

Nekem a másik oldal azért van, hogy szépet adjak az embereknek, azáltal hogy tölthetik a képeim (ezt sajnos csak én látom, hogy hány letöltés volt az egyes képeknél), ez az oldal pedig azért van, hogy fejlődjek.

Kérlek gondolkozz ezen, mert nem feltétlenül rossz amit csinálsz, csak más szemszögből kellene megközelítened a dolgokat! =o)

1627 hozzászólás
2011-07-29 12:33:57 #1463

Ez valóban roppant érdekes! ;)

4 hozzászólás
2011-07-29 12:17:07 #1462

Érdekes. Más külföldi oldalakon (igaz, ott csak finepix-ekkel foglalkoznak) 50 képem közül 40-re csak pozit\v visszajelzéseket kaptam. Nem sokat, de kaptam és pozitívat. De akkor ez úgy nézem megint ilyen "izlések, pofonok" dolog lesz. Nem jött be az MF.

505 hozzászólás
2011-07-29 09:22:28 #1456

10-kor érkezik az első portré modellem, drukkoljatok, hogy ki tudjak hozni belőle valami frankót. :)

1627 hozzászólás
2011-07-29 00:45:00 #1453

Kedves "Doctor"! Először is, nem hiszem, hogy ilyen hangnemet kell rögtön megütni.:) Másodszor, ha valami konkrét kérdésed van az adminokhoz, az én e-mail címem például megtalálhatod az adatlapomon, keress meg a problémáddal, és válaszolok privátban is. De ha nyilvánosan szeretnéd lezavarni, így is jó...

Az utolsó három képed azért nem került ki, mert nem felelnek meg az oldal elvárásainak. A békád nem elég éles, beleveszik a környzetbe... A csigás képek pedig egyszerűen tucatfotók. Nem találtam személy szerint benne semmi olyan dolgot, amiért érdemes lett volna a kezdőlapra kitenni. Talán egy kis kontrasztot tehettél volna rá, szűkebb vágást használhattál volna, hogy egy kicsit jobban makró hatása legyen, mert ez még azért nem igazi makró. Célozgathatsz nyugodtan, hogy rosszabb képek is kikerültek, bizonyára így van, viszont lehet, hogy azokban a képekben láttunk valamit, amit a tiéidben nem... Ezzel semmi gond nincs szerintem, hisz azért van neked is "alkotásod" ami megjelent a kezdőlapon...

Ha elfogadsz egy tanácsot, ahelyett, hogy megkérdőjelezed az adminok munkáját, inkább törekedj arra, hogy érdekesebb képeket tölts fel, készíts. :) Nem írhatunk mindenkinek, hogy miért nem engedélyezzük a fotóját, mert rengetegen vagytok, rengeteg kép érkezik, és van amelyikre nincs is mit írni.

Ha így az elején kiakadsz, ennyitől, akkor gondolkodj el rajta, miért is csinálod. Ne háborogj, nincs miért. Törekedj, vegyél részt az oldalon, olvasgasd a kommenteket, nézegesd a jobb képeket, és alkoss te is jobbnál jobb fotókat. Ennyit tudok javasolni! Köszönöm a figyelmed!

További kérdéseidet várom itt, a fórumban!

4 hozzászólás
2011-07-28 23:42:35 #1452

Elsősorban az admin csapatnak szeretnék üzenni a - szerintem - legmegfelelőbb témakörben:

-Nem tudom nem észrevenni, hogy a képeim egy ideje nem kerülnek elfogadásra (nem kerülnek ki a főoldalra). Ezzel nem is lenne semmi baj, ha tudnám, hogy miért nem kerülnek ki. Nem gondolom, hogy annyira rosszak lennének, kerültek már ki gyengébb képek is. Vagy ha mégis annyira rosszak, valaki vegye a fáradságot, és írja oda. Legalább annyit, hogy "nem kérünk több képet tőled", vagy valami. Legalább nem vesztegetném én sem az időm a feltöltésekkel... 
Alapból nem vagyok kötözködő ember, de az kiborít, ha valamit várok és semmi visszajelzést nem kapok.

FRISS HOZZÁSZÓLÁSOK
Halló
K:S 4 éve, 8 hónapja, 1 napja és 7 órája
válasz 2
nemeric-admin 4 éve, 9 hónapja, 11 napja és 13 órája
TOP 5 LEGNÉPSZERŰBB ESZKÖZ
Gép neve

90%
Gép neve

90%
Teljes lista