Nekem viszont van egy 300 mm obim 1967-ből,manuális fókusz van rajta! Viszont alig lehet tekerni,szerintetek szétlehet szedni? És mitkellene vele csinálni?
A réginek olyan szép bokehja volt... :,( Ennél még nem tudom, nincs közelben arborétum ahhol tele van minden bokeh rengeteggel. :))
Viszont az A-M kapcsoló jól jön, nem kell beakasztani a belökő rudat....
Idegesít picit azért...
Én csak annyit tudok neked mondani h énszerintem a 44mm-4 szerintem ujjabb, mint maga a 44mm-s
nemhiszem h vmi másban eltérne:)
Pestis!! Számottevő külömbség nem igen van, a lammellák számbeli eltérése csak a bokeh alakján fog látszódni.
Valami nagytudású társam tudna abban segíteni, hogy van e valami fontos eltérés a Helios 44M és 44M-4 között. Azon kivül hogy a 44M 8 blendelapkás A/M kapcsolós. A 44M-4 meg 6 lamellás, és nincs rajta kapcsoló. Képminőség eltérés van?
Mert nekem 44M-4 volt, és most esett le, hogy a buzi szervízes egy sima 44M-et adott helyette, mert nem tudta megcsinálni...
Verpix, a Te véleményeddel abszolut egyetértek! Csak nekem furcsa volt, h olyan ember aki még nem is ért hozzá,és még azt is kikötötte h ő jobbakat csinál nállam! Mondtam h rendben van, tiéd a pálya! Nemszeretek vitába szálni olyan emberekkel,akik még nem is értenek hozzá abszolut:)
Katka, én eddig csak meleget kaptam, most jött a hidegzuhany! De én gondoltam h befog következni nállam :D
Balintito: Nekem folyamatos, kapok hideget is, meleget is! :D
Hm.. én kezdetektől kapok ilyeneket...manapság is :( Talán ez azért van, mert nincs hibátlan ember, és mert sokan sokfélék vagyunk. Nembiztos, hogy mindenkinek egyformán tetszik minden. sőőt
Embereeeeek....ma megkaptam az első negatív élményeimet a fotóimmal kapcsolatban! Nektek mikor volt az első???
Az a helyzet Pestis, hogy a nagyon különleges bokeh-ek valójában optikai hibákból származnak.
A hivatalosan is "jó" bokeh kör alakú és mosott, semmiképp sem éles alakot formál. Pl. a fotozz-on beszólt vki az egyik mostani őszi képemre, hogy miért sokszögletű a bokeh, mert az szar.. :D
Magyarul, elméletileg nincs két ugyan olyan bokeh sajnos. Hellyel-közzel hasonlítanak, de nem ugyan olyanok. Az én Helios-omnak szerintem überjóféle van, ha emlékszel, korábban a fotozok facebook oldalra tettem fel mintát. :)