Társalgó
94 hozzászólás
2012-04-22 16:04:25 #10576

Ennyit még, aztán részemről a keret téma lezárva. A félreértés elkerülése végett írom, hogy nekem csupán a durva megfogalmazással volt/van gondom. Mindenki véleményét elolvasom, figyelembe veszem és megfontolás tárgyává teszem.

Esel, neked igazad van, sem sértődni, sem hisztizni nem érdemes, te se tedd. :)

A vita meg sokszor fontos, ami nem keverendő össze a veszekedéssel. Béke legyen veletek. :)

1562 hozzászólás
2012-04-22 15:33:06 #10575

Hölgyeim, a keretek dolgában szerintem Eselnek nagy részben igaza van, a túlzásba vitt keretezés (mennyiségben és rendszerességben is) egy "fotós-gyerekbetegség", amiről előbb vagy utóbb leszoknak a fotósok. Keretet szerintem is csak nagyon indokolt esetben, és akkor kell a képhez adni, ha sokat ad a képhez. Pl. egy szép tájkép esetén sokszor jól néz ki, mert azt az érzést kelti, mintha egy falon levő képet néznénk. Amikor viszont túl szolid, akkor ugye alapvetően értelmetlen, ha pedig erős és a kép anélkül is megállná a helyét, akkor az általában a fotósnak a hiányérzetét kompenzálni próbáló kísérlet arra, hogy a képét jobbnak lássa (ismétlem - ami anélkül is jó...), és vannak dolgok, amik nem képezik ízlés és szubjektivitás kérdését.  Erre csak egy jó példám lenne: komoly, szigorú fotós oldalakra keretes képeket nem lehet felrakni (www.1x.com), mert felesleges, ha keret nélkül nem néz ki jól a fotó, akkor kerettel sem fog..

1595 hozzászólás
2012-04-22 15:08:50 #10574

a gusztustalant én nem a tiédre értettem Beussy, de ha magadra vetted akkor lehet hogy talált? :/ fotok minőségéról / effektíve fotózásról szó sem esett nem értem ezt most mért kellett belekeverni. Beussy a szolid kerettel nincs baj, de amit néha te használsz (az az oriási) az felseleges, csúnya, elvonja a témáról a figyelmet és igen: gusztustalan. Aki nem ezt mondja azt hazudik (tisztelet a kivételnek mert biztos van olyan akinek tetszik, de az is biztos, hogy elenyésző) ez van, sajnálom.(máshol való elismertség: csak azért írom mert szúrja a szemem már sokadjára: akkor ide nem kell tőlteni, és most nem bántani akarlak, de itt vannak olyanakok akik igen nívós külföldi oldalon értek el eredményeket és még egyszer nem láttam dicsekedni... )

Marcsa: engem személy szerint a te szolid keretezésed nem zavar annyira, bár szerintem az se kéne.

Én a lentebb irtakban az erős jelzőkezt konkrétan az írtó vastag fekete keretre értettem.

nah ezeken lehet megsértődni, vitatkozni, hisztizni de a kerte legtöbször csak elvesza kpb értékéből.... (és ez sok esetben nem szubjektív, tehát nem csak én látom így)

134 hozzászólás
2012-04-22 14:22:09 #10573

Izlesem valoszinüleg nekem nincs Marcsa, arra ertettek, merthogy en is neha keret mäniäs vagyok!!! es en kepem volt utolag nem esztetikus meg valoszinüleg gusztustalan.De amit itt az, az mäshol nekem elismeres!!! Ennyi!!! mindenkinek van izlese es hidd el Attila azert mert meg nem fotozok tökeletesen attol meg van izlesem! 

Szep vasärnapot mindenkinek! 

94 hozzászólás
2012-04-22 14:05:25 #10572

Elnézést, hogy beleszólok, de beleszólok. A keret miatt...

Kedves Attila, talán erősen fogalmaztál, amikor úgy gondoltad, hánynod kell néhány keret miatt. Esetleg nem is igazán érzem találva magam, de ez most nagyon megütötte a szemem. Nekem is van keret-mániám, hol jobban, hol éppen leszokóban vagyok róla. Viszont azért fejbe vágja az embert egy ilyen vélemény, ilyenkor eszembe jut, hogy akkor mi a f@sznak töltsek fel, ha nekem kerettel alkot egészet a fotóm. Írom ezt úgy, hogy elfogadom más véleményét és megfontolni is hajlandó vagyok. Természetesen azt is elolvastam, hogy véleményed szerint kivételek is vannak. Tűnhet sértődésnek, de ez csak egy vélemény.

Hát...bocs, ha egy kicsit vulgáris voltam, ez most kijött, úgyhogy nem is gondolkodom, és nyomok egy "mehet"-et, mielőtt visszakoznék.

322 hozzászólás
2012-04-22 11:32:06 #10570

Nincs gond a kerettel csak az az egy hogy nagyon kevesen találják el a finomságot ami megfelelő lenne és ez sajnos az izlés hiányáról tanúskodik. Természetesen vannak kivételek!

1595 hozzászólás
2012-04-22 11:00:34 #10569

Nyugi ezt én már firtattam, nincs válasz :D (illetve van válasz: "nekem így tetszik"-az hogy nem esztétikus, + ordentáré hatalmas keret + még fekete, és gusztustalan az má fel se tünik álltalába) bár én az éjszaka folyamán megtaláltam az első képet amin nekem tetszik (és ott az akotót emiatt nem ér megszólni mert én mondtam a keretet a képre... Edina képéről van szó amúgy :D )

322 hozzászólás
2012-04-22 10:10:10 #10568

Ettől a sok kerettől lassan elhányom magam....... Mondjátok meg MIÉRT?? :O

1595 hozzászólás
2012-04-22 02:24:21 #10567

póóniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

12 hozzászólás
2012-04-22 02:10:26 #10566
na, megvan a tulipán :D :D lovat is kérem mellé :D
FRISS HOZZÁSZÓLÁSOK
Halló
K:S 4 éve, 8 hónapja, 3 napja és 3 órája