mert a fémfelületről egyetlen szögben sem verődik vissza polarizált fény amit ki tudnál szűrni
mért a szűrő tudja, hogy éppen mi csillog és szelektál? komolyan kérdezem... nem értem mi a különbség csillogáa és csillogás között... ^.^
bocsi a beleugatásért, fémes csillogásra nem jó a polár
Nagyon köszi Deadness :)
Mondjuk erre a gépre egyenlőre nem akarok költeni, mert ha össze jön a külföldni munka egy új tükörreflexeset akarok és remélem tényleg így lesz és végre nem csak álmodozom egy ilyenről. :)
Majd, ha ott tatok persze kérek segítséget abban is, mert hát szerintem jobb megkérdezni, mint hülyeséget venni.Meg te/ti jobban értetek hozzá bőven, mint még én. :)
+1 ami minden szűrőre igaz, védi a lencsét...
ja, Dady mindent elmondott, bar elegge sokretu a felhasznalhatosaga, csak meg annyit teszek hozza h a hasznalataval no az expozicios ido is:)
Végülis két dologra jó igazán:
- a tükröződéseket elég jól eltűnteti, ez például vízfelszínes képeknél nagyon jól jön, nem csillan vissza a víz + üveg, fém.. bármin segít, ami idegesítően csillog (épületfotó, amin sok ablak van...)
- az ég kékjét elmélyíti, ami egyrészt szebbé teszi a képet, másrészt pedig valamelyest segíthet az expozíción, amikor már a kép alja annyira sötét, hogy az ég kiégne, ha a fényt a kép alsó felére méred
Külön lehet megvenni persze, sajnos a kompaktokra és a bridge gépekre nem igazán lehet kapni, de a te gépedre speciel e szerint az oldal szerint van:
http://www.digitaltoyshop.com/POLARIZER_FILTER_Fuji_FinePix_S1600_t2101_4803_1
Ennyit tudtam segíteni :)
Hát úgy konkrétan minden :D
Eszik vagy isszák? XD
Na jó azért ennyire nem vagyok noob :D
Gondolom ezt külön kell venni a komolyabb gépekhez.
És mi a kérdés vele kapcsolatban? :D
Autó fotózásnál láttam használni polár szűrőt, és az autó ajtókon tükröződő tájat nagy mértékben tompította.